שאלה לירון בקשר לריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/03/2002 | 17:09 | מאת: קרן

ירון שלום רב. אני בת 21 ומנסה להוריד ממשקלי (גובה 1.72 ומשקל 67 ק"ג). אני מאוד מקפידה לאכול אוכל בריא ומגוון ויוצאת לריצות של כ 45 דקות בערך 4 פעמים בשבוע (יום כן יום לא). אני רצה בקצב די איטי (בערך למרחק של 5-6 ק"מ) ואני לא בודקת דופק וכד'. קודם כל, האם זה יכול להזיק לגוף? לפעמים אני מרגישה שאני חייבת לרוץ ורצה גם 5 םעמים בשבוע יום אחרי יום. מה כדאי לאכול לפני ואחרי הריצה? באופן כללי אני לא מצליחה לרדת במשקל. אני כבר למודת דיאטות ועליתי וירדתי 3-4 ק"ג לסירוגין. עכשיו די נתקעתי ונראה שהגוף די התרגל לריצה, אני כבר לא כל כך מתעייפת. אולי תוכל להציע לי שיטה לשריפת שומנים טובה יותר ולירידה במשקל מבלי להחליף סוג ספורט (אני נהנית לרוץ) ובלי תפריט דיאטה מיוחד? בתודה קרן

07/03/2002 | 15:35 | מאת: ירון

את עלמה תמירה, ומאוד יכול להיות שמשקל גופך תואם את מבנה הגוף והגובה. מכל מקום - את צריכה לשאוף לירידה בהיקפים (באיזורים נטולי השריר) ולא לירידה במשקל. ריצה אכן מזיקה לגוף רק שהנזק זניח ביחס לתועלת. כדי לרדת באחוזי השומן את לא צריכה דיאטה מיוחדת אלא פשוט לאכול פחות, יותר פעמים ביום, ללכת לסופר ברגל ולעלות במדרגות במקום במעלית. בנוסף - להפחית את כמות הסוכר/ עמילן בתפריט, ולא לאכול פחמימות בסמוך לאימון ריצה. הגוף "התרגל" לריצה? שלבי אינטרוולים של ריצה מהירה יותר (פעם ב 5 דקות - ספרינט של דקה נניח). יעיל ביותר. לדעתי כדאי שתוסיפי גם 2 - 3 אימוני כח קצרים בשבוע (15 - 20 דקות).

07/03/2002 | 16:29 | מאת: קרן

תודה רבה, אני אשתדל ליישם הכל ,בעיקר את עניין הריצה בספרינט כל כמה דקות, זה נשמע מעניין. בקשר לאימוני כח - אני עושה מדי בוקר 15 דקות של תרגילים עפ"י הספר "BODY FLEX" שבעצם עובד על שריפת שומן בעזרת נשימה מסוימת והזרמת החמצן לאיזורים מסויימים. התרגילים באמת מוסיפים לי אנרגיה וקצת גמישות וזה מעורר על הבוקר (אני מבצעת אותם על קיבה ריקה) אבל האם הם באמת יעילים להצרת היקפים? ועוד משהו שקשור יותר בתזונה: מאוד קשה לי לוותר על שוקולד ועל מתוק, האם זה בסדר לאכול מתוק כל יום (לא בהגזמה כמובן) או שעדיף להגביל את עצמי לאולי פעם בשבוע או משהו כזה? בתודה קרן

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה