שימוש גומיות לרגליים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/03/2002 | 12:21 | מאת: אילת

אני בת 39, גובהי 161 ומשקלי 54, כבר שנה אני מתעמלת באופן אינטסיבי בבית, כפיפות בטן , שכיבות שמיכה, משקולות לידיים ומעט אירובי, אתמול לראשונה הלכתי לשעור ספורט שנקרא עיצוב גוף, חלק ניכר מהשעור עבדנו עם גומיות ברגליים במצב של שכיבה על הצד, המאמץ היה גדול ומלווה בכאבים עזים של השריר, שאלתי האם תרגיל זה יעיל, מה פרוש הכאבים החזקים כל כך ולמה זה טוב בכלל הגומיות לרגליים (לי זה נראה כמו מכשיר עינויים שבה לקלקל לי את כל הכייף מהספורט) האם לא עדיף שאמשיך לעשות ספורט בבית מאשר להתענות כך?

07/03/2002 | 19:29 | מאת: ירון

השאלה שלך קשורה בעיקר לפסיכולוגיה. פסיכולוגיה של הספורט אמנם - לכן אוסיף את 2 הסנטים שלי: אל תעשי מה שגורם לך סבל היות ואין סיכוי שתתמידי. ואנחנו מדברים על התמדה לפרק זמן פעוט של 120 פחות 39 במקרה שלך. לעצם הענין - גומיות לרגלים בשכיבה זה, איך לומר , חרא של פרים. (באנגלית זה נשמע יותר טוב). אני לא מוצא סיבה לעבוד שעה שלמה על מקרבי הירך (שריר פיצפון) ומרחיקי הירך (שריר יותר גדול אמנם, אבל שעה?!?!?!?!?). אין פלא שכואב לך, ומה שיותר גרוע זה - שזה לא עושה לפיגורה שומדבר. תנסי עמידה - כי כך ברא אותך הטבע, ותתני לשרירי הירך הגדולים לעבוד. הם נמצאים שם, רק מחכים שמישהו יזיז אותם.

10/03/2002 | 13:54 | מאת: אילת

לירון תודה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה