כלי דם וצלילות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/02/2002 | 09:03 | מאת: דיאנה

שלום רב, הופניתי לפורום רופאי ספורט לצורך שאלתי ומקווה שאמצא כאן את התשובה... רציתי לברר האם צלילה משפיעה על כלי דם - האם כתוצאה מהעמקה, כלי דם מוצרים (ואם כן, באיזה מנגנון)? האם הצלילה, כתוצאה מהימצאות הגוף בעומק (סטרס?), גורמת להעלאת דופק? העלאת לחץ דם? - ולא עקב הפעילות הגופנית עצמה הנלוית לצלילה אלא רק עקב העומק והלחץ הברומטרי שגדל? תודה רבה, דיאנה

07/03/2002 | 19:16 | מאת: ירון

כן. רפלקס הצוללן גורם לעליה של 10% -20% בדופק לא ברור אם זה קשור לעליה בלחץ (לחץ מודדים בין היתר ביחידות הנקראות "בר" ולכן כל לחץ הוא "ברומטרי") היות ורוב גופך (וגם גופי ) עשויים מים.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה