תזונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/02/2002 | 23:41 | מאת: שי

לאחרונה שמעתי מיותר יותר אנשים שהם מפרידים בארוחות פחמימות וחלבונים. לטענתם, ההפרדה הנ"ל לא מסיעת להשמנה... כלומר .. דרך חיים יותר טובה היא להפריד בין הפחמימות והחלבונים. השאלה שלי היא : יש בסיס למה שאומרים לי? אני יודע שצריך להפקיד על ערך תוזנתי ולהרבות בשתיה... אבל האם להפרדה יש השפעה ?

25/02/2002 | 06:24 | מאת: ירון

התיחסתי לנושא הזה עשרות פעמים בעבר, אז אהיה תמציתי (יחסית לעצמי) חלבונים ופחמימות עונים על צרכים שונים לחלוטין (חלבון - חומר גלם לבנית שריר, פחמימות חומר גלם להפקת אנרגיה זמינה), ומטופלים במסלולים אנזימטיים שונים במערכת העיכול. לכן - להפרדה יש השפעה ............ שלילית! (חלבון למשל - לא ימלא את ייעודו אם תפריד). ארוחה (כל ארוחה) צריכה להיות מאוזנת. אם היית ספורטאי תחרותי, נוסחת האיזון היתה משתנה לפי סוג הספורט.

25/02/2002 | 07:20 | מאת: אביטל

בנוסף למה שירון אמר, העקרון ההוא נקרא דיאטת הפרדת חלבונים מפחמימות ונשען על התיאוריה (המופרכת מיסודה) שפחמימות וחלבונים אינם מתעכלים טוב יחד. זה מופרך כי כמעט בכל סוג מזון תמצא כמות מסויימת של פחמימות וחלבונים ביחד. בחלב ובשר (הנחשבים חלבונים) יש מעט פחמימות ובמוצרי קמח למיניהם (לחם, פסטה) תמצא מעט חלבונים. לעקרון ההפרדה יש מטרה נסתרת וטובה - לגרום לאכול מזונות בעלי ערך קלורי רב (לרוב חלבונים או פחמימות) עם מזונות בעלי ערך קלורי נמוך (מזונות נייטרליים כבייכול - ירקות). את יכול למצוא אנשים שהשילו עשרות ק"ג בדרך זו ואתה יכול למצוא אנשים שהוסיפו ק"ג. כמו בכל דבר, זה תלוי איך אתה עושה זאת.

25/02/2002 | 10:15 | מאת: רויטל

אני עם אביטל. הדיאטה נועדה ומסייעת לרבים אשר נוהגים לאכל ארוחות כבדות מאוד (ולכן מקשות על העיכול --> גורמות להשמנה) בסגנון פירה+סטיק, שניצל+צ'יפס, אורז+קציצות וכו'. אתה יכול לאמץ את החלק המתאים לך בדיאטה זו ע"י אכילת ירקות בכל ארוחה וצימצום מנות החלבון והפחמימות שלא יכבידו על תהליך העיכול. בתאבון.

01/03/2002 | 18:28 | מאת: adi

שי, אני מסכימה עם רויטל ואביטל ואומר לך שזה רק גורם אולי לאלה שעושים את הדיאטה הזו לשים יותר לב למה שהם אוכלים. עדי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה