שברי הליכה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

24/02/2002 | 20:59 | מאת: טל

שלום, אני מתעמלת מזה כ- 7 שנים בהתעמלות אירובית ובמכון כושר. אני סובלת משברי הליכה שדורשים ממני להפסיק את האימונים (מדובר ב- 5-8 שעות בשבוע של אימון). אני נועלת נעלי ספורט עם בולמי זעזועים והוספתי בולמי זעזועים למדרסים, כמו כן הורדתי את הפעילות של אירובי מדרגה בשנה האחרונה והחלפתי אותה ב- Spining. האם spining יכול לגרום לשברי הליכה והאם יש אפשרות להפתר משברי ההליכה ולהמשיך להתאמן קבוע ללא הפסקה?

25/02/2002 | 06:56 | מאת: ירון

שבר הליכה (מאמץ) לא נגרם מזעזועים בזמן הריצה, אלא מפעילות אינטנסיבית של שרירים באיזור השוק , הגורמת לעומס על הגידים המחברים אותם לעצם השוק (בדרך כלל). עומס היכול לגרום לניתוק חלקי או מלא של הגיד מהעצם. זה ענין רציני - כמו שאת רואה, אז קודם כל תנוחי לפי ההמלצה. אופנים מטבע הדברים מייצרות פחות תנועה בציר הקרסול - ולכן פחות עומס על הגידים באיזור השוק.

25/02/2002 | 20:46 | מאת: טל

ראשית תודה ברצוני לדעת האם: 1. יש אפשרות להמשיך בפעילות גופנית ולא לבצע הפסקה בכלל? 2. האם יש אפשרות למנוע שברי הליכה? 3. האם לקיחת ויטמין D וקלציום מקלה על הבעיה?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה