ארוחות מאוזנות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

23/02/2002 | 11:51 | מאת: יעקב.מ

הנני בן 57,משקל 65,גובה :1,72 עוסק בפעילות בחדר כושר באופן מאוד אינטנסיבי ונמצה בכושר גופני מעולה (תפו תפו) הנני צימחוני ונוטל לעתים ויטמינים מהסוג B12'B6 & ACID FOLIC בגין חוסר בהם כרוב הצמחונים שאלה כפולה:דיאטה מתאימה לפעילות הגופנית שלי,שגם מכילה ויטמינים מהסוג שציינתי. אבקשך לפרט לרמה של המזונות המכילות את החלבונים ,שומנים בלתי רוויים,ופחמימות מורכבות המכילות חלבונים מושלמים, וכמובן היחסים והכמויות הנכונות. הנני סורף כ-1000 קלוריות באימון הנמשך כ-שעתיים וחצי נטו 5 ימים בשבוע וכולל סיבולת לב ריאה בעיקר+מכשירי התנגדות+עיצוב גוף. הנני מתעמל עם שעון דופק ,כך שהכל בשליטה. דבר אחרון,הרגשתי נהדרת,וסבורני שדיאטה מתאימה תוסיף ערך בעל ישוער לתוכנית האימונים שלי. בתודה מראש יעקב מדן

24/02/2002 | 07:07 | מאת: ירון

יעקב היורק, הדיאטה הספונטנית שלך כנראה בסדר גמור לפי הנתונים ההרגשה והמרץ (טפו, טפו). לשאלתך - אם אתה מתעקש לשנות: עדיף שכל אחת מ5 הארוחות היומיות שלך תכלול 55 60% קלוריות ממקור חלבוני, 25% ממקור חלבוני והשאר שומן לא רווי. חלבון מושלם אין בשום צמח, אבל יש בביצים (כולל ה"צהוב"). סויה למרבה הצער - אינה מכילה חלבון מושלם, או אפילו משהו שמתקרב לזה אז בבקשה לגוון את מקורות החלבון (גבינות קשות, רכות, ביצים, קטניות). שומן רווי יש רק במזונות שמקורם בע"ח - אז בבקשה לצרוך בזהירות (לא יותר מדי "צהוב"של ביצה). שומנים ממקור צמחי הם חיוניים, פרט לקוקוס, המכיל שומן רווי. מים כבר אמרנו?

24/02/2002 | 11:24 | מאת: רויטל

אני מתקנת בשם ירון (ברשותך ירון), 55-60% ממקור פחמימתי (אורז מלא, לחם מלא, שיבולת שועל, קינואה, כוסמת...), לא חלבוני.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה