למלך (ירון) - דופק

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/02/2002 | 12:27 | מאת: סנונית

מה המצב? התאקלמת? ראית את תמיכת הציבור בך ?! שאלה לי להוד מלכותו... יש אימונים שבהם אני יכולה להגיע לדופק 165-170 ולרוץ עם זה למשך כמה דקות. ואילו באחרים אני יכולה מאותו דופק להרגיש סחרחורת ו"לראות שחור" מה הסיבה להבדלים? שאלה נוספת במצב בו אני מרגישה שאוטוטו אני מתעלפת מה לעשות להמשיך ללכת... לשבת לרגע ....

18/02/2002 | 14:45 | מאת: ירון

היכולת שלך להתמיד בדופק גבוה קשורה לגורמים פיזיולוגיים נוספים: לחץ דם, מאזן הנוזלים בגוף (או - מתי שתית בעשור האחרון?), רמת הסוכר בדם (או מתי אכלת במילניום האחרון)וכולי. העובדה שאת במחזור אגב - לא אמורה להשפיע, אלא אם יש כאבים. גם סטטוס נפשי יכול לעשות את ההבדל ברמת הביצועים. העדר שינה כבר אמרתי? פקעקטע וירוס, אולי? את צריכה ללמוד ל... (סליחה על הקלישאה) להקשיב לגופך. כאבים חדים הם סימן אזהרה ברור, וכן, כמובן סחרחורת. יש את כל החיים כדי להתאמן אז אפשר לקחת צעד אחורה, לנוח בישיבה כדי להימנע מנפילה, ולגמוע איזה חבית מיץ ענבים או משהו. אין אף ספורטאי (עממי או מיקצועי) שיכול לתת פיק פרפורמנס בכל אימון או תחרות. (אין קשר לצביקה). וגם - אני נפעם מהתמיכה והאמון של הפורום. תודה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה