דופק מטרה לירידה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/02/2002 | 20:48 | מאת: חנה

שלום, אני עושה פעילות גופנית סדירה לשם ירידה במשקל (הליכה על הליכון בין שעה לשעה וחצי, 5 פעמים בשבוע בממוצע). אמרו לי שהדופק אליו אני צריכה להגיע למטרת ירידה במשקל יהיה בין 120 ל - 140. הדופק שלי ב-20 דקות הראשונות נע בין 110-125 (מהירות 6 קמ"ש) ועולה לאט לאט עד 140 או קצת יותר עד סוף האימון. אך בעצם אני הייתי רוצה להאיץ את ההליכון עד 6.5 קמ"ש רק שאז הדופק שלי נע בין 145 ל150. האם זה כל-כך גרוע? האם אני עושה נזק כלשהו? ואם אכן עוברים את סף ה -140 , מה קורה עם מטרת הירידה במשקל? (פשוט לא הגיוני לי שבמאמץ גבוה יותר הירידה במשקל נפגעת). בתודה על ההתייחסות, חנה

17/02/2002 | 07:39 | מאת: ירון

את לא עושה שום נזק. ככל שתעלי בדופק תשרפי יותר אנרגיה. השאלה היא מה המקור לאנרגיה הזו (שומן או גליקוגן?). כאשר המטרה היא ירידה באחוז שומן הגוף, רצוי להפיק אנרגיה ממקור זה = מכתיב דופק בינוני. כדי לחשב לך דופק אני צריך לדעת : גיל דופק במנוחה

17/02/2002 | 09:25 | מאת: חנה

שלום ירון ותודה על התשובה. אני בת 26. דופק מנוחה (כלומר ישיבה שקטה של כמה דקות ללא תנועה) עומד על ממוצע 60 (לעיתים יורד ל-55, לעיתים מגיע ל-70). תודה, חנה

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה