כושר גופני גרוע

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

28/01/2002 | 14:47 | מאת: בן 18

אני בן 18 עוד מעט מתגייס לצבא ויש לי שאלה די חשובה בערך מאז שאני מכיר אותי הכושר הגופני שלי בכלל לא משהו. אני בקושי מסיים ריצת 2000. אני בקושי מצליח לעשות מתח, כמו גם שכיבות שמיכה. אחרי ריצה של כמה מאות מטרים אני כבר מתנשף חבל"ז. טוב אתם נראה לי שהבנתם... רציתי לדעת אם יש איזה מצב כרוני של מוגבלות בכושר גופני או משהו כזה. סה"כ אני בנאדם בריא... ובכלל מלחיץ אותי מה אני אעשה ככה בצבא..... אז מה אני עושה?

29/01/2002 | 17:41 | מאת: אפרת

הייתי בדיוק כמו שאתה מתאר עד אחרי הצבא. סביר להניח שאתה פשוט לא מתאמן ולכן אתה לא בכושר. עד גיל 20, כל חיי, לא הצלחתי לרוץ יותר משלוש דקות רצוף ועכשיו אני יכולה לרוץ 6 קילומטרים! המלצתי לך- התחל להתאמן! צריך להתחיל לאט כדי שהגוף יתרגל ולא יכאב יותר מדי. תתחיל מהליכות מהירות לפחות שלוש פעמים בשבוע ותוסיף לזה גם אימוני כח בחדר כושר. המדריכים ידריכו אותך ממה להתחיל ואיך. חשוב לציין- אני לא רופאה ולא מומחית. פשוט בחורה שהייתה כל חייה לא בכושר והצליחה להיכנס לכושר. אם אתה עושה אימונים ולא משתפר- אתה צריך לראות מה שגוי באימונים שלך או לחילופיו, לבדוק אם אינך מתאמן יותר מדי- דבר המוביל לתשישות וחולשה וגם לירידה בסבולת. אם אף פעם לא זיהו אצלך בעיה אין שום סיבה שיהיה משהו לא נורמלי כאן. בהצלחה. נ.ב שים לב גם אם אתה אוכל דברים מזינים. אני בתקופות בלי בשר נעשית נורא חלשה ולפני אימונים צריכה ארוחה פחממתית טובה.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה