בריאות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/01/2002 | 11:38 | מאת: אידמית-לירון

היי ירון, מקווה שתוכל לעזור גם לי. רציתי לשאול: האם יש צורך להגביל את תצרוכת העגבניות ביום? בד"כ אני אוכלת שתי עגבניות ליום. ידוע לי שבעגבניות יש סוכר, ואני מנסה לשמור על דיאטה. התפריט שלי הוא כזה: בוקר: נס קפה תפוז+ שתי קלמנטינות צהריים: סלט (מללפון עגבניה גזר פלפל אדום) גבינת קוט'ג חצי אחוז (כל הקופסא) 4 פריכיות אורז 2 מעדנים של ויטלינאה (באמת יש שם כ"כ הרבה ויטמינים) מרק- נמס בכוס לייט ערב: סלט- מלפפון עגבניה מללפון חמוץ גמבה 3 כפות תירס קל של פרי גליל מרק יקרות מבושל פלחי גבינה צפתית חצי אחוז או גבינת פטה של גד 5 אחוז מעדן דנונה 0 % שומן 3 פריכיות אורז\ 2 פרוסות לחם כהה קל נס קפה+ 2 ופלים . אם אמשיך בתפריט זה? כמה ק"ג ארד במשך חודש? יש לציין שאני לא אוכלת בשר ואף לא טבעול. אשמח אם תתן לי המלצות נוספות לתוספות או תחליפים. כרגע קצת קשה לי להתאמן אני חוזרת מאוחר מאוד מהעבודה. תודה אידמית

10/01/2002 | 14:51 | מאת: ירון

ליסטן דיר, חסרים נתונים כמו גיל, משקל , מבנה גוף, אורח חיים - את יודעת, כאלה. אבל בקריאה שטחית אני יכול להעיר את ההערות הבאות: חסר לך ..... שומן בתפריט. אבוקדו, שמן זית, שקדים, גבינה צהובה חסרות לך 2 "ארוחות" ביום = א 10, וא 4. בבוקר חסר חלבון. במקום 2 קלמנטינות תרדי על איזה יוגורט 3% שומן, או רק קערה עסיסית של בראן פלקס עם חלב רזה. בארוחת צהרים חסרות פחמימות (אם כי לזמן קצר לא יזיק להשאר עם מעט פחמימות - אבל יותר חלבון). קשה לדעת כמה תרדי בחודש, אבל ממילא זה לא רעיון טוב למדוד את זה כך. את אוכלת מעט מדי. קחי בחשבון שללא פעילות גופנית - מעל גיל 28 - 30, אי אפשר לרזות לאורך זמן (לתמיד) ללא פעילות גופנית. אני יכול להמליץ לך על פעילות במסגרת הזמן והמקום שיש לך - אסור לך לוותר על זה. אין מגבלה על מספר העגבניות - הן מכילות אמנם פחמימות, אבל גם הרבה מים ותאית (לא מכיל קלוריות) והרבה ויטמינים ואפילו חומצות אמינו. אם היית גבר (במובן הביולוגי של המלה) עגבניות היו הרבה יותר חשובות.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה