ספיניג- דופק מותר

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/01/2002 | 12:52 | מאת: אלי

שלום אני בן 50 ועושה ספיניג כשנתיים.(כשלוש ארבע שיעורים בשבוע לעיתים שעורים כפולים) לפני מספר חודשים היתחלתי לעבוד עם מד דופק ,לפי המלצת היצרן 220-50=170 הדופק המכסימלי . מדופק זה אני קובע את העומס 75%-85% לפי המלצת המדריך. דפקים אלו נמוכים אני לא מרגיש שאני מיתאמץ לכן עובד אני בדפקים גבוהים יותר 155-165 ברב זמן השיעור (ממוצע 140-150 כולל זמן חימום וזמן הרפיה) יש לי חשש לעבור את ה100% (170) ואז אני מוריד קצב או עומס. לאחר כל הסיפור הארוך שאלתי : האם יש נזק בדופק מעל 100% ? ואם יש נוסחה נוספת לחישוב דופק .

06/01/2002 | 14:39 | מאת: ירון

ה"נוסחה" שהשתמשת בה היא מין אילתור של נוסחת קרבונן. הנוסחה המלאה הופיעה כאן הרבה מאוד פעמים. דפדף. בנוסף לא הייתי מציע לך לעבור 170 פ"ל, לכן כדי להוסיף מרכיב קושי - "תרוקן" את עצמך מגליקוגן ע"י 30 דקות של אימון משקולות אינטנסיבי לפני הספינינג, במקום שיעור אירובי כפול.

06/01/2002 | 17:37 | מאת: אלי

ירון תודה על התשובה . נא הוסף לי הסבר על "ההיתרוקנות". מאחר ואני לא מבצע אימון מישקולות האם זה טוב להתחיל עכשיו?

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה