בטן תחתונה ועליונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/01/2002 | 21:12 | מאת: רפי

האם קיים הבדל בין שרירי הבטן התחתונה ושרירי הבטן העליונה (ניתן לעצב כל אחד מהם בנפרד)? האם מדובר על שרירים נפרדים או שמא מדובר באותו השריר?

06/01/2002 | 10:15 | מאת: ירון

אין שריר בטן עליון ושריר בטן תחתון, אבל יש שריר בטן ישר וסדרה של שרירים באיזור המותן והאגן שהם סינרגיסטיים לשריר הזה. אתה יכול לנסות למקד את העומס באיזור המרכזי של השריר ע"י כפיפות בטן (גם החלק התחתון מתכווץ) או כפיפות הפוכות למיקוד העומס בחלק התחתון (גם החלק המרכזי מתכווץ). שורה תחתונה - אם אתה לא מתאושש מפציעה, ולא צריך את התנועה לסוג ספורט ספציפי - תעשה רק כפיפות בטן רגילות - לכל טווח התנועה. במידה ויש כדור שוויצרי בסביבה = עוד יותר טוב. התחל משריר מתוח. אה כמעט שכחתי : כדי לראות קוביות כל מה שאתה צריך זו דיאטה (ולא כפיפות בטן).

06/01/2002 | 14:07 | מאת: רפי

תודה על תשובתך, אך לא הבנתי מה זה "כפיפות הפוכות למיקוד העומס", מאיפה עד איפה זה "לכל טווח התנועה" ומה זה "כדור שוויצרי". אודה לך מאוד אם תסביר בכמה מילים.

25/10/2003 | 09:40 | מאת: איילת

כשעושים כפיפות בטן ב90 מעלות... על איזה שריר זה עובד? על איזה שריר צריך לעבוד כדי שיהיה ריבועים?

25/10/2003 | 20:34 | מאת: איילת

כשאומרים לעשות כפיפות בטן רגילים... 90 מעלות נחשב לרגיל? אם לא, יש הבדל??

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה