סוג עבודה נכון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

05/01/2002 | 12:34 | מאת: רויטל

בהמשך לדיאלוג הקודם שניהלתי עם ירון יש לי 2 שאלות חדשות: 1) האם עבודה סטטית על שריר יעילה וכמה ? דוגמא: 2-3 סטים של ירידה עם פלג הגוף העליון ממצב של ישיבה זקופה עם הרגליים קדימה ב - 90 מעלות ומעלה, עד לנקודה שהבטן קצת רועדת/מתאמצת ושם מחזיקים 30 שניות נניח. 2) אימון אירובי שורף שומן: ברור לי שזה אמור להתבצע בטווח דופק של (גיל-220)*0.65 אך אם אינני מודדת בזמן הפעילות דופק על אילו סממנים פיזיים אני יכולה להסתמך ע"מ לדעת שאני נמצאת בטווח דופק שורף-שומן ? אני חוששת שאני בדר"כ נמצאת בדופק גבוה יותר. האם זה ייתכן והגיוני שאני שומרת על דופק גבוה מדי כאשר מדובר בריצה/שיעור ארובי מאומץ של 45-55 דקות, או שעצם העובדה שאני "מחזיקה מעמד" במאמץ האירובי הרבה זמן (יחסית) מעידה שאני בטווח המצ"ל ? מבחינת סימנים פיזיולוגיים: 1. אני נושמת בסדירות עם שינוי בקצב הנשימה לפי הצורך ומדי פעם איזו נשימה/שאיפה "משלימות" ארוכות יותר. 2. אני שומרת על אותו מאמץ כל הזמן, ואם כבר מעלה אותו לקראת הסוף. 3. אני אדומה ומזיעה בהחלט. החשד שלי נובע מכך שלא מזמן ניסיתי מכשיר אופניים עם מודד דופק, שלמרות שבקושי התאמצתי חרג לי די מהר מטווח הדופק הרצוי ו"הכריח" אותי להאיט לרמה נמוכה הרבה ממה שאני רגילה לעשות. תודה, ומצטערת על אריכותי...

08/01/2002 | 09:36 | מאת: רויטל

אף אחד לא מרים את הכפפה ? אדי, אר-יו-אאוט-זר ? (לפני שמישהו שואל: ? Are u out there)

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה