שאלות לירון הידען הבלתי נלאה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

31/12/2001 | 11:12 | מאת: שלומי

הי, אם אני מקדיש כחצי שעה ביום להתעמלות, האם עדיף לעשות זאת 15 שעה בבקר ו 15 שעה בערב או חצי שעה רצופה . (בהנחה שאין לי יותר מחצי שעה ביום). שאלה נוספת: האם יש עדיפות למגוון של תרגילים ברבע שעה הזו או שאפשרי תרגיל אחד וזהו. מטרת ההתעמלות היא פשוט להרגיש קצת יותר טוב, פחות עייף. לא לרזות, מזה כבר מזמן התייאשתי !!

31/12/2001 | 15:20 | מאת: ירון

תלוי איך אתה מנצל אותה. עדיף לעבוד ברציפות חצי שעה ברציפות. תרגילים מורכבים לשרירים גדולים (וכבר הזכרתי מה הם שרירים גדולים). שיטת האימון , סופר סט = 2 סטים רצוף ואח"כ מנוחה קצרה. אתה תזדקק לתקופת הסתגלות כדי לעלות בכושר ה אן אירובי, אבל זה יגיע. תרגילים: סקוואט לחיצת חזה חתירה בישיבה לחיצת כתפיים. עומסים - 8 עד 12 חזרות אז ככה, יש לנו 20 דקות נטו, נכון? (10 דקות מנוחה). סופר סט 1 = סקוואט + לחיצת כתפיים * 4 פעמים (8 דקות נטו) סופר סט 2 = לחיצת חזה + חתירה בישיבה (8 דקות נטו) נשארו לך 4 דקות למתיחות אחרי האימון. עדיף שתביט בשעון כל הזמן כדי לדעת כמה זמן נשאר לך לנוח. אם האימון לוקח יותר מ 30 דקות אתה איטי מדי בסטים, או נח יותר מדי. אם זה לוקח פחות מ 25 דקות - אתה משתולל. תוסיף לזה עוד פעמיים - שלוש מודול של 20 דקות אירובי ואתה תרד בהיקפים, תרגיש יותר עירני, ותהיה הרבה פחות סרקסטי.

31/12/2001 | 15:21 | מאת: ירון

שכחתי לציין שזו תוכנית אימון הדורשת מנוחה של 48 שעות בין אימון לאימון, אז את המודול האירובי תכניס בימים שאתה לא מרים משקולות.

31/12/2001 | 18:01 | מאת: אסנת

:) וחוץ מזה, אל תתייאש שלומי, אנחנו סומכים עליך... אירובי- בדופק אפקטיבי, 4 פעמים בשבוע. התרגילים של ירון, כמו שאמר. ארוחה כל 4 שעות- מזינה ודיאטטית. הרבה מים. חצי קילו עד קילו בשבוע. זה אחלה, תאמין לי, הייתי שם! ובאנגלית: you can do it!!

01/01/2002 | 10:35 | מאת: שלומי

אוסנתוש, כמה הורדת ? ובמשך כמה זמן ? ספרי לנו .

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה