סטרואידים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/12/2001 | 12:53 | מאת: חגית

מה בדיוק הפעולה שלהם על הגוף? האם אלו סמים אסורים?

30/12/2001 | 15:12 | מאת: ירון

אני מניח שהכוונה לסטרואידים אנאבולים כן? ובכן הם גורמים לסינטזה אדירה של חלבון בתאי השריר, ומגדילים את המסה השרירית באופן קיצוני. (חוצמזה הם מקטינים את האפקט הקאטאבולי = הרס תאי שריר במהלך האימון, וכן מקצרים בהרבה את תקופת השיקום של השריר לאחר מאמץ). הם אסורים לשימוש ללא מירשם רופא, בכל העולם המערבי. הם אסורים לשימוש תחרותי. הם מזיקים בכמה היבטים בדוקים :הגוף "מתעצל" לייצר אותם בעצמו ולכן בתקופות של אוף סייקל המסה פוחתת במהירות גורמים לשיעור יתר (אהה - זקן , שפם , ....כאלה) יותר אגרסיביות עור שומני = אקנה אצל נשים השינוי במאזן ההורמונלי עשוי לגרום גם לאי סדירות של המחזור ובהיבט שאין לו הוכחה מדעית מוחלטת - סרטן בכבד. בהצלחה !

30/12/2001 | 15:41 | מאת: חגית

ומה הסיבה שרופא ימליץ על שימוש בזה ? האם יש בסטרואידים שימוש רפואח או רק "ספורטיבי"

30/12/2001 | 15:45 | מאת: חגית

ומה הסיבה שרופא ימליץ על שימוש בזה ? האם יש בסטרואידים שימוש רפואח או רק "ספורטיבי"

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה