חיזוק בטן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/12/2001 | 11:15 | מאת: דפנה

כיצד עלי לחזק את שרירי הבטן, לאור העובדה שאני אחרי פריצת דיסקl5-s1 בחלק האחורי. אני חודשיים אחרי הארוע. תודה על העזרה.

30/12/2001 | 14:53 | מאת: ירון

קודם כל , ולפני כל דבר אחר כדאי לקבל המלצות לפעילות גופנית מפיזיותרפיסט. שנית - את צריכה לחזק עכשיו דווקא את שרירי הגב.... אז ככה : הניחי מקל על הכתפיים, שבי על ספסל כשהשוקיים ב 90 מעלות לירכיים (בדקי שאין אף אחד בטווח הידיים שלך). הניחי את זרועותייך מלוא אורכן על המוט. כעת 1. סובבי את פלג הגוף העליון שלך בציר המותן עד לקצה טווח התנועה - לא במהירות, לא בתנועה בליסטית, ואח"כ לצד שני = 25 פעמים לכל צד. כעת 2. הטי את הכתפיים מעלה - מטה (עדיין עם המוט) 25 פעמים לכל צד. כעת 3 . (ללא מקל), כרעי אפיים ארצה על ארבעותייך, יישרי את גבך , ו"הכניסי" את הבטן פנימה למשך 5 שניות, שחררי ושוב הכניסי - כך למשך 2 -3 דקות. לאחר 4 שבועות כאלה אפשר להתחיל לחשוב על תרגילי חיזוק לגב התחתון ולירך אחורית \ ישבן. אז , ורק אז יש מקום לדבר על חיזוק הבטן.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה