התעמלות מכשירים וקרקע בילדות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/01/2001 | 10:15 | מאת: ויוי

שלום, בתי בת ה- 11.5 חברה בנבחרת התעמלות הקרקע והמכשירים ביישובינו. היא מתעמלת באינטנסיביות כ-10 שעות בשבוע. גם אני וגם בעלי לא גבוהים ורציתי לדעת האם אימונים בהיקף בו היא משתתפת עשויים לפגוע בגדילה ובהתפתחות שלה. תודה.

01/02/2001 | 07:43 | מאת: רעות

לא שאלת אותי אבל אני בכל זאת אענה לך... אני מתעמלת כבר מגיל 8, אמנם יותר שעות שבועיות מאשר הבת שלך, אבל מניסיון, כל התעמלות אנטנסיבית מזיקה לגוף. היו לי בעיות רבות בהתפתחות, ועד עכשיו אני סובלת מהם- אין לי מוחזר סדיר, ואני שוקלת רק 45 בגובה 160.... ככל שתפסיקו את זה יותר מהר זה יהיה יותר טוב. ההתעמלות הזאת כבר מזמן עברה את גבול הטעם הטוב...

01/02/2001 | 09:31 | מאת: ויוי

רעות - קודם כל תודה על התשובה. שלוש שאלות לי אליך ( אם אפשר): בת כמה את עכשיו? כמה שנים התעמלת באינטנסיביות? האם התייעצת עם רופא כלשהוא (אנדוקרינולוג?) במהלך תקופה זו? המון תודה.

09/02/2001 | 18:51 | מאת: אדי מלמד

תשובתי היא: שלא, כל עוד עובדים נכון אין בעייה בגדילה והתפתחות. הבעייה היחידה היא שבענף מסויים זה דורשים מהמתעמלות להגיע למשקל גוף מסויים בהתאם לגובהה וגילה, דבר היכול לפגוע בגדילתה והתפתחותה, שימו לב לכך!!! בברכת הספורט

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה