שרירי בטן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

22/12/2001 | 22:47 | מאת: d.g.t/h

נאמר פה בפורום שבשביל לקבל בטן חזקה וחטובה צריך לעבוד על השרירים האחרים 'הגדולים' שבגוף -מה ז'תומרת? מה הקשר?

23/12/2001 | 00:42 | מאת: אסנת

הקשר הוא שצריך לעשות ספורט, כדי לחזק את השרירים- ובכך לשפר את חילוף החומרים ולהוריד מהשומן בגוף. זו הדרך היחידה להיפטר מהבטן. בטן חזקה- משמע שרירי בטן חזקים?- זה כבר כפיפות בטן.

23/12/2001 | 10:03 | מאת: ירון

כן יש הבדל בין בטן חזקה לחטובה. כדי לחטב אותה לא צריך לעשות כפיפות בטן בכלל היות ומאגרי השומן באיזור הבטן לא מתרשמים מכפיפות בטן. לעומת זאת תזונה נכונה , עליה כללית במסת השריר בגוף וגם סבולת לב ריאה עושים את העבודה. בשביל בטן חזקה צריך קראנצ'ים - אבל הכוונה לבטן חזקה מאוד של ספורטאי מקצועני - אולימפי. לכל שאר הספורטאים (אנחנו), הבטן משתתפת כמעט בכל הפעולות שהגוף מבצע במרחב, ובעומסים גבוהים מאוד כאשר מבצעים תרגילים כנגד עומס בעמידה. זה צריך להספיק. אני אכתוב את זה פעם נוספת אם זה לא היה מספיק ברור בדפים האחרונים: מאגרי השומן באיזור הבטן הם רזרווה אנרגטית ל כל הגוף ואינם בשום אופן מאגר פרטי של שרירי הבטן. לכן צריך לגרום לעליה כללית של צריכת האנרגיה בגוף כדי לדלדל אותם. קאפיש???

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה