ירון- follow up

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/12/2001 | 01:09 | מאת: אסנת

אוקיי. אני חושבת שבסוף הבנתי את התרגיל- רק שאלה- אני חייבת ספסל מכיוון שהזרוע יורדת אל מתחת לגובה הגוף, נכון? כלומר, ההורדה של המשקוליות היא עד המקסימום מעבר לקו ה-90 מעלות לגוף? ועוד שאלה- איך נקרא התרגיל וכמה סטים כמה כל סט? ועכשיו פרפרים? תודה

21/12/2001 | 10:25 | מאת: ירון

פרפר - ביום ראשון כי אני קצר בזמן. נכון - צריך ספסל (400 - 500 ש"ח).

21/12/2001 | 12:35 | מאת: ירון

טוב. התפנה קצת זמן בכ"ז, אז ככה: פרפר זה סימולציה של חיבוק.... פוזיציית מוצא - שכבי על גבך על ספסל כאשר הידים פשוטות מעל לראש וכפות הידיים פונות אחת לשניה. כעת הרחיקי את הידיים אחת מהשניה והורידי אותן בקשת רחבה כאשר המרפק מוביל את התנועה והזוית בין האמה לזרוע 110 מעלות. (הזוית בין האמה לזרוע קבועה, וגם הזוית בין הכתף לגוף קבועה = 90 מעלות, כמו בלחיצה) הורידי עד שתרגישי מתיחה בשריר החזה והרימי מהר ובקשת רחבה עד שהמשקוךיות נוגעות אחת בשניה. היות ואין לך הרבה אפשרויות לשנות עומס באמצעים ביתיים (אין יותר מדי משקולות) אז חשוב שתגיעי ל LRME - חזרה אחרונה מאמץ מירבי. 4 סטים כאלה ועוד 4 סטים של לחיצה פעמיים בשבוע יספיקו לחיזוק החזה. גם פרפר וגם לחיצה ניתן לבצע בזויות שונות של ספסל, אז עדיף שתשקיעי בספסל עם זוית משתנה. לא זול אבל אמצעי האימון החיוני ביותר, וכהשקעה ללייף טיים זה יוצא זול.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה