אסכולות אימון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/12/2001 | 15:34 | מאת: סנונית

ירון האם קיימות אסכולות אימון שונות ? או שכל מאמן עושה מה שעובדבשבילו(או שסתם בא לו) . אתה יקירי קוטל את נושא העיצוב אבל עדיין בכל מועדוני הספורט עושים את זה באירוביתון הממשמש ובא (ב- 5 לינואר) מוקדש לנושא העיצוב חלק די נכבד . אז תן לנו משנה סדורה בענין .... הרי בסה"כ בארץ יש שלושה או ארבעה מוסדות מוכרים להכשרת מאמנים האם כל אחד מהם מוביל גישה שונה ואיפה אתה ממוקם....

21/12/2001 | 13:00 | מאת: ירון

אין אסכולות אימון שונות - יש רק דרישות שונות , טיפוסי גוף שונים, ואופי שונה. לפי הנתונים האלה כל מאמן כושר (איש מקצוע ולא פארט טיים סטיודנט המשלים הכנסה) בונה תוכנית אימון. כעת : היות ואנחנו לא ספורטאים מקצועיים מטרת האימון היא "בריאות כללית". בד"כ זה קשור בהרזיה. (לצערי שום פעילות גופנית לא יכולה לשפר את העמידות לזיהום סביבתי למשל, אז פעילות גופנית מקטינה את הסיכונים הבריאותיים בהיבט של השמנה). נעבור הלאה - התאמת האימון לאישיות: המשתנה החשוב ביות כאן הוא ללא ספק ובלי פרופורציה ליתר המשתנים.... ה ת מ ד ה. במילים אחרות - אם את יכולה להתמיד לכל החיים רק בשחיה, אז זה האימון הכי טוב בשבילך. לבסוף התאמת הפעילות לטיפוסי הגוף השונים כדי לרזות: "חיטוב" במילים פשוטות = ירידה באחוז השומן בגוף ועליית מסת השריר. הטרנספורמציה הזו (להוציא ענין התזונה) מתאפשרת רק כאשר מופעל עומס על השרירים והשלד. ככל שהעומס אינטנסיבי יותר - יותר טוב. "חיטוב" , "עיצוב" זה יותר טוב מאפס עומס, אבל בפירוש לא מספיק לשום דבר. שריריך לא מתרשמים מהרמות מעודנות של הרגל, ועוד בשכיבה! והראיה לכך היא העובדה שאת יכולה להרים את הרגל 50 פעם לפני שהשריר מתעייף. אז נתתי כבר בעבר אינדיקציה ברורה לעומס אפקטיבי : מספר החזרות שאפשר לבצע עד לכמעט כישלון. אני אעשה את התרגיל עם משקל של 100 קג, ואת עם 50 אבל שנינו נעשה את אותו התרגיל עם אותו מספר חזרות כדי לראות תוצאות. שיעורי חיטוב מאפשרים להנהלת החדכ"ש לנצל את הסטודיו בצורה מקסימלית: מדריך אחד על 20 פראיירים עם אפס השקעה בציוד. זו המוטיבציה היחידה להציע שרות כזה. עכשיו בואי נעשה את זה אחרת, תנסי למצוא מישהו ששינה את הרכב הגוף שלו (יותר שריר - פחות שומן) כתוצאה מאימוני "חיטוב". אני מדבר על שינוי לאורך זמן כמובן.

22/12/2001 | 20:50 | מאת: סנונית

ירון שרירי אמנם לא מתרשמים מהנפות מעודנות לגובה של תשעים מעלות אבל חלק מחברותי יוצאות מהשיעורים עם שרירים תפוסים ז"א שזה עובד עבורן? שעומס הרגל בלבד מהווה עומס מספק? חלק אפילו בסטודיו סי אומרות שהן לא מצליחות לבצע את מספר החזרות הנדרש.. יכול להיות שזה עומס מספק ולשאלתך האם מישהו הצליח להוריד את אחוז השומן ולהעלות את מסת השריר לא יודעת אין לי דרך לבדוק בכל מקרה פרט לתכנית המהפך (בטלוויזיה )לא ראיתי באף דרך אימון שינויים חיצוניים מדהימים.... עד כה הכל בתחושה ולא במספר המכנסיים...

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה