שריפת שומן

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/12/2001 | 19:49 | מאת: sagit

שלום יש לי שתי שאלות למה בדופק נמוך שריפת שומן גבוהה יותר מאשר בדופק גבוה . האם צריכת הקלוריות בדופק גבוה גבוהה יותר שבוע טוב

15/12/2001 | 20:10 | מאת: אסנת

אין צריכת קלוריות בפעילות גופנית. להפך, יש שריפה. תמיד. בדופק של 65% את יכולה להתמיד יותר זמן בפעילות ברציפות.. בדופק גבוה יותר את תתעייפי יותר. לצורך שריפת שומנים מספיק (עם הדגשה על המספיק) דופק כזה, כמה שיותר זמן- לפחות 40 דקות. את יכולה לעבוד על דופק גבוה יותר ועדיין תשרפי שומנים, אבל יהיה לך קשה להתמיד 40 דקות. ולכן ממליצים על דופק שהוא מספיק גבוה לשריפה ומספיק נמוך לעבודה ארוכה. מומחים, אני טועה?

15/12/2001 | 21:37 | מאת: sagit

אסנת תודה על תשובתך אבל עדיין לא קיבלתי תשובה מדוע שריפת השומן בדופק נמוך גבוהה. לצערי טעיתי בניסוח השאלה וכוונתי היתה האם שריפת הקלוריות גבוהה (צריכה של הגוף ) נ.ב. האם את מדריכת כושר מסוג כלשהו או חובבת

17/12/2001 | 10:43 | מאת: ירון

הגוף אכן פונה למקור אנרגיה זמין יותר כאשר המאמץ אינטנסיבי מאוד, וסוכר הוא מקור זמין יותר (מסלול מטאבולי קצר יותר). סינטיזה של סוכר מתאפשרת גם בתנאים אנאירוביים, שומן לא מתפרק ללא נוכחות חמצן. כאשר הגוף נתון במאמץ אינטנסיבי - הנשימה שטחית. צריכת הקלוריות עולה עם המאמץ = הדופק. השאלה היא לכמה זמן אפשר להתמיד בדופק מירבי.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה