הרמת משקולות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

15/12/2001 | 14:07 | מאת: ס

אני בן 19 ויש לי שאלה קצת מוזרה. עם אני מרים משקולות של 25 ק"ג בעמידה, יש סיכוי שזה יוריד לי כמה סנטימטרים מהגובה, כי כשאני מרים משקולות יש לי הרגשה כזו, אני מרים הרבה פעמים.

15/12/2001 | 23:24 | מאת: שרי

ל- O לא ציינת באיזו תנועה (לחיצת כתף או סקווט וכד') הינך מרים משקולות למעלה, אך בגיל 19 שלב סיום הצמיחה קשה לחשוב שהצמיחה לגובה תיפגע. אך , עלייך להזהר מפגיעה בעמוד השידרה או ברכיים עקב יציבה לקוייה בזמן התרגול, שאני משערת כי אינך שם את הדעת לכך. בעבר הייתה אמונה רווחת כי הרמת משקולות לגובה פוגעת בצמיחה בעקבות עומסי דחיסה על השלד, מחקרים רבים נערכו בנושא על ילדים ונמצא כי הרמת משקולות בצורה נכונה והדרגתית עוזרת לצמיחה לגובה. אם הרמת המשקל מתבצעת בצורה לא נכונה יכולות להפגע לוחיות הגדילה ואז נפגעת יכולת הצמיחה לגובה. (נכון יותר בגילאים 10- 16). פרמטר נוסף שיש להתחשב בו הוא הגנטיקה המשפחתית, אם הורייך גבוהים מירב הסיכויים כי גם אתה תיהיה גבוה, אם הורייך נמוכים מירב הסיכויים כי גם אתה תיהיה נמוך. מרימי משקולות אינם נמוכים בגלל המשקולות בדיוק כפי שכדורסלנים אינם גבוהים כי הם משחקים כדורסל. לענפי ספורט שונים דרושים שחקנים או אתלטים בעלי נתונים אנטרופומטריים שמתאימים לענף ספורט. לכן להרמת משקולות נבחרים אתלטים נמוכים , כי שיעור ההצלחה שלהם בענף הוא גבוה יותר מאשר לגבוהים, כמו שלכדורסל עדיף לקחת שחקנים גבוהים ולא נמוכים. חשוב על זה!

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה