דופק במאמץ - א-ליך ירון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

09/12/2001 | 09:25 | מאת: סנונית

ירון היה אתה השופט ביום שישי היה לנו ויכוח בשיעור ספינינג מה מעיד על סיבולת גבוהה היו אלו שטענו שעליה מהירה וירידה מהירה בדופק מעידה על כך והיו אלו שטענו שהיכולת להעלות את הדופק ולשמור עליו לאורך זמן מעידה על כך.... אני מביאה סוגיה זו לפניך כבוד השופט....

09/12/2001 | 11:52 | מאת: ירון

קודם כל יש (לפחות) 2 סוגים של סבולת: סבולת שריר סבולת לב ריאה אחד משפיע בעקיפין על השני. כלומר אדם הרגיל לרוץ בדופק 160 למשך 30 דקות, מקבל רגלי עופרת בפעם הראשונה שהוא מדווש, גם בדופק נמוך בהרבה. עליה מהירה בדופק אינה אינדיקציה טובה לכושר ירוד, אולי אפילו להיפך....(כפונקציה של מספר השרירים המגוייסים לביצוע פעולה). מצד שני, היכולת להתמיד בדופק גבוה, וכן דופק במנוחה, ובעיקר דופק התאוששות (קצב ירידה מהיר)הם אינדיקטורים טובים לדופק. לעצם הענין - אני לא מוצא סיבה (בספורט עממי עסקינן) להשוות דפקים של פלוני לאלמוני, אלא רק השוואה של פלוני לעצמו היא בעלת משמעות. זו הסיבה המרכזית להסתייגות שלי מפעילות במסגרת קבוצתית = הסיכוי שתבנית האימון תתאים ל כולללללם היא אפסית.

09/12/2001 | 14:14 | מאת: סנונית

כיוון שאתה לא אוהב את התכנית לכווווולם מה עדיף ? הרי גם כשבונים תכנית אישית בח"כ לא מודדים לי דופק לא בראשית התכנית ולא באמצע .... לא בפעילות...ולא בסופה ואם לא הייתי שבוע וחזרתי להתאמן, זה לא מעיינן אף אחד. בשיעור ספינינג אם לא הייתי שבוע המדריכה דואגת לבקר את העומס היא עוברת ומסתכלת על שעוני דופק וע"פ זה מנחה מה לעשות כל אחד ואחד להוסיף או להוריד עומס וכו'

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה