דופק רצוי בזמן ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

29/11/2001 | 08:20 | מאת: ג.ב.

אני בן 51 בעל כושר גופני טוב. אני רץ שלוש פעמים בשבוע בין 5 ל-10 ק"מ בכל פעם. בזמן הריצה אני משתדל שהדופק לא יעלה על 160 . האם עלול להגרם נזק מפעילות בדופק גבוה יותר? מה הדופק הרצוי על מנת לשמור על כושר טוב?

29/11/2001 | 14:46 | מאת: ירון

אתה רוצה לשפר את הכושר........ ע ו ד ????? לפי החישובים שלי אתה בקצה העליון של תחום הדופק המירבי שלך ואתה מתמיד בו 10 ק"מ?!?!?!?! אני לא מציע לך להגיע לדופק יותר גבוה. לא. מה הדופק המנוחה? כן , זה מזיק ללב להתמיד בדופק מירבי למשך זמן כל כך ארוך. הייתי מציע לך לעבור לאופנים, כך אני מניח, סף הלקטט בדמך ירד ואתה תוכל לעבוד באינטנסיביות בדפקים נמוכים יותר.

07/12/2001 | 22:49 | מאת: אדי מלמד

המשך כך ואל תשנה דבר. בצע מדי פעם בדיקות vo2 max ואו בדיקה ארגומטרית, נטר את פעילותך בעזרת בדיקת חומצת חלב כל הכבוד

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה