תיחות וברכיים

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/11/2001 | 01:01 | מאת: רונן

שלום, האם מתיחות יכולות לפגוע בברכיים ? אם כן, ממה צריך להיזהר ? תודה מראש!

17/11/2001 | 14:41 | מאת: אדי מלמד

כאשר אנו מבצעים מתיחות אנו מרגישים את מידת המתיחות והכאב, על כן כל עוד אנו מבצעים זאת באופן מבוקר ואפילו כל יום אין בעייה. בברכת הספורט

18/11/2001 | 09:13 | מאת: ירון

יש לי השגות לגבי הענין הזה. מתיחות יכולות לגרום נזק במיוחד אם הן בליסטיות, או מבוצעות על שרירים קרים. גם ענין הכאב הוא סובייקטיבי לחלוטין, גם אם הוא הקריטריון הישים ביותר לטווח תנועה מקסימלי. מתיחת "משוכה" היא ממש מסוכנת לברך. לכן, צריך להימנע ממתיחות הגורמות לעומס על רקמת החיבור בברך. כך למשל, כדי למתוח את השריר הארבע ראשי, אין להצמיד את העקב לעכוז, אלא להטות את הירך בציר האגן לאחור, כאשר היד אוחזת בחלק התחתון של השוקית, והעקב רחוק מהעכוז.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה