מה עדיף הליכות או אירובי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

12/03/2024 | 12:41 | מאת: BRACHI

שלום אני עושה הליכות 4-5 פעמים בשבוע (באזור השעה כל פעם) ולפעמים גם כושר-אירובי בבית מול המחשב רציתי לשאול מה עדיף ומה שורף יותר קלוריות והאם עדיף ללכת בהליכון בבית-בחדר כושר מאשר הליכון בחוץ או כושר בבית

BRACHI שלום, אתחיל משאלתך לגבי הקלוריות - לא משנה. מה שישפיע בצורה משמעותית על הקלוריות זו תכנית תזונה,. לפעילות האירובית השפעה שולית. לשאלתך לגבי סוג הפעילות. חשוב להבין שבכדי שהאימון האירובי ( במושג אירובי הכוונה לכל פעילות לב ריאה, הליכה, ריצה, שחייה, שעורים אירוביים...) יהיה אפקטיבי יש להתייחס ל 3 פרמטרים: 1. תדירות האימונים - מומלץ על שלוש פעמים בשבוע. 2. משך האימון מומלץ על 30 דקות 3. עצימות האימון הנמדדת בדופק. מומלץ להיות בטטוח של בין 65% ל 80% מדופק מרבי. הסבר בלינק המצורף. לפיכך כל הפעילויות שציינת טובות כל עוד את נמצאת בפרמטרים הנ"ל. בלינק המצורף יש הסבר עייני בו ובמידה ויהיו לך עוד שאלות אשמח לחזור אלייך. http://www.fitnessinbalance.co.il/html5/?_id=10859&did=11087&G=10646&SM=10859 בהצלחה אורי

12/03/2024 | 18:35 | מאת: BRACHI

שלום, בהמשך לשאלה שלי על הכושר רציתי לדעת אולי אתה יודע ותוכל להסביר לי למה הירידה שלי במשקל נעצרה כבר כמה חודשים, הייתי כבר אצל כמה דיאטניות ולא הלך או שירדתי ואז עליתי או שלא זז בכלל. אני בת 19.5 גובהי 1.63, משקל: 98. אני מקפידה על תזונה נכונה, ואין לי בעיה בבלוטה כל הבדיקות שלי תקינות 100% אשמח להכוונה מקצועית כי כנראה שאני מפספסת משהו.. תודה

Brachi שלום, חשוב להבין שבכדי לרדת במשקל יש להיות בגירעון קלורי. הקפדה על תזונה נכונה אין משמעה הקפדה על גירעון קלורי. במרבית המקרים הפספוס הוא בהקפדה מדויקת על תכנית התזונה. אם הצלחת לרדת במשקל משמע שהיית בגירעון קלורי וכנראה שבשלב מסוים הקפדת פחות והייתה זליגה בכמות האוכל. חשוב מאד להתאים את תכנית התזונה לאפיוני האכילה שלך. ממליץ להתייעץ עם תזונאי/ת ספורט באזור מגורייך ולשלב גם תכנית תזונה וגם תכנית אימונים ריאלית התואמת את לוחות הזמנים שלך. בהצלחה אורי

12/03/2024 | 19:20 | מאת: BRACHI

האם תוכל להסביר לי בקצרה מה זה אומר גירעון קלורי ואיך זה הגיוני שלפני כמה חודים אלתי אותו דבר בדיוק וירדתי המון ועכשו אני רק מחזירה הכל ומה ההבדל בין תזונאי/ת ספורט לרגיל

brachi שלום, 1. גירעון קלורי משמעו שכמות האוכל הנכנסת לגוף פחותה מסך כל ההוצאה של פעילותך היומית. 2. אין זה הגיוני . השאלה היא איך את יודעת שאת אוכלת בדיוק אותו דבר? האם את אוכלת במדויק לפי התוכנית שהכינו לך? או על פי זיכרון? מחקרים הראו שיש פער של קרוב ל 30% בין מה שאנשים חשבו שאכלו לבין מה שבאמת אכלו. לכן חשוב מאד להיצמד לתוכנית הכתובה. 3. לתזונאי ספורט יש יתרון בידע של היבט הפעילות הגופני. בהצלחה אורי

12/03/2024 | 21:30 | מאת: BRACHI

תודה רבה עזרת לי מאוד!!! וכן אני אוכל את התפריט שהכינו לי

12/03/2024 | 22:05 | מאת: BRACHI

רציתי לשאול אולי אתה יכולה להמליץ לי על תזונאית ספורט עדיף במאוחדת אבל אפשר גם לא

מצרף מספר שמות, בדקי גם אזורים גיאוגרפים שיהיה לך נוח. יאיר להב, יעל דרור, מירי חדד, צחי כנען. איתי אהרונסון. שון פורטל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה