אפשרי לשפר בעוד חודש ריצת 3 קמ ב14:20 ל13:00 דקות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/02/2024 | 01:32 | מאת: צינגיז סולטנוב

הי שלום, שמי צינגיז ובעוד חודש יש לי מבחן של 3 קמ ריצה ב13:00 אני חייב לסיים, אני מתאמן מאבק בנבחרת ישראל המשקל שלי 90 ורצתי 14:20 לפני שבועים, וכרגע מתאמן על הריצה בריצות של 2 קמ כל יום כמעט. שאלה למוטיבציה ובכדי לדעת האם אפשרי שאני אשפר אזה במבחן ל13 דקות שיהיה לי בעוד חודש? ואם כן אפשר טיפים לעזור לי איך להתאמן על זה?

צינגיז שלום, ממליץ בשלב זה להתמקד על הפנמת קצבים ואסביר- בכדי לרוץ 3000 מטר ב 13 דקות פרוש הדבר שעליך לרוץ כל 100 מטר ב 26 שניות. לכן ממליץ להתחיל להתאמן בקצב זה רצוי באצטדיון ( סימונים מדויקים וניתן להיעזר במישהו שימדוד ויכוון אותך תוך כדי ריצה ) או למדוד מסלול בו תוכל לדעת את המרחק והקצבים. איני יודע אם תצליח בזמן שנותר אבל בוודאי ששווה לנסות. ממליץ להתאמן יומיים ברצף ויום אחד מנוחה. לגבי האימונים: שלב אימון רציף של 2 ק"מ בקצב הנ"ל (26 שניות ל 100 מטר, 52 ל200 מטר...) נסה להתמיד בו ל 2 ק"מ. ביומיים אחרים בצע אינטרוול של 300 מטר ריצה בקצב של 60 שניות ( 20 שניות ל100 מטר) עם מנוחה של 60 שניות עשה זאת 10 פעמים חזור אלי במידה ואתה מתעייף מאד. עשה זאת שבועיים ולאחר מכן נסה יום כן יום לא ריצה רציפה של 3 ק"מ. לפני המבחן תנוח ואל תתאמן לפחות 24 שעות ןאם מרגיש עייפות 48 שעות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה