שתייה מתוקה - סודה תפוח

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

07/01/2024 | 13:49 | מאת: רמי

שלום, בעברי קצת הייתי מכור לשתייה מתוקה. קשה לי לשתות מים, אז בשנה האחרונה במקום לשתות את כל שאר הדברים המתוקים, עברתי לשתות "סודה בטעם תפוח" (https://www.schweppes.co.il/product/sode-apple-shrink). הרכיבים היחידים הם מים, פחמן דו חמצני וחומרי טעם וריח (ללא פירוט על התווית). מבחינת סימון תזונתי, אין שום קלוריות, אין סוכר, אין נתרן וכו'. האם המוצר הזה נראה בסדר מבחינה בריאותית והאם באיזושהי צורה ניתן לגלות איזה מוצרי חומרי טעם וריח קיימים במשקה? למעשה מבחינה בריאותית זו השאלה היחידה כי אין שום סימונים תזונתיים ושאר הרכיבים זה רק מים ופחמן דו חמצני. תודה רבה

10/01/2024 | 08:08 | מאת: פ

הי, אני גרה בארופה ופה זה מדווח. כל טעם X הוא X extract. אז תפוח (אין פה את הטעם הזה) ככל הנראה זה apple extract

הי רמי, יש כמה רבדים למענה לשאלה שלך, אתייחס פה לשניים: הראשון, בעיקרון גם מים/סודה בטעמים נכנסים לקטגוריית המזון המעובד, גם אם לא מאוד. מאחר וחומרי הטעם והריח הללו אינם בדיוק משהו שנמצא על מדף התבלינים שלך, אנחנו לא לגמרי יודעים מה תהיה השפעתם ארוכת הטווח או בצריכה בכמויות גדולות, ולכן באופן כללי אמליץ לא להרבות בשתייה שלהם. השני, עניין ההרגל של שתייה מתוקה נשאר פה, מה שמשאיר אצלך את הצורך בשתייה עם טעם מתוק. זה אומר שאם לא יהיו לך מים בטעמים, אתה עלול למצוא את עצמך חוזר לשתות שתיה מתוקה רגילה. ההמלצה שלי אם כך, ללמוד לשלב מים או סודה ללא טעמים בתפריט שלך, ולהפחית בהדרגה את הסודה בטעמים הזו. אפשר גם להוסיף טעמים טבעיים למים/סודה- למשל עשבים כמו נענע, לואיזה, למון גראס, פירות הדר חתוכים וכד' למים שלך. בהצלחה ולבריאות, אילנית סנאנס RD, דיאטנית קלינית וספורט.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה