השמנה עקב נטילת תרופה - דפלפט כרונו

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

26/12/2023 | 22:57 | מאת: רחל

שלום וברכה רציתי לשאול - אני נוטלת כדורי דפלפט עבור מגרנות בראש במינון של כדור וחצי ליום , ובדקתי - בשלושה שבועות עליתי 5 ק"ג , על אף שאין כל שינוי בתזונה מלפני לקיחת הכדור.( אם כן הרי שהורדתי בכמות ולא הפוך...) האם זה ימשיך במגמת עלייה כזו אפי' שאני עושה ספורט ושומרת על תזונה בריאה? אני חוששת לא להגיע לממדי פרה :) האם יש טעם לעשות איזשהוא דיאטה במצב הזה? אשמח לתשובה מהירה אני ממש חרדה לגורלי...

רחל שלום, לא בהתמחותי. ממליץ שתתיעצי עם הרופא המטפל לגבי תופעות לוואי (השפעה על מערכת עיכול, הורמונים...) לשאלתך לגבי תזונה- בהחלט ממליץ לשלב תכנית תזונה בהתייעצות עם דיאטנ/ית קליני , בנוסף ממליץ לשלב גם פעילות גופנית הכוללת הן פעילות אירובית (כגון הליכה) והן אימוני התנגדות. שילוב של םעילות גופנית ותזונה עשוי להועיל . בהצלחה אורי

הי רחל, בהמשך לתשובתו של אורי, אכן אחת מתופעות הלוואי של דפלפט היא עלייה במשקל, אבל חשוב לומר שלא בהכרח עלייתך במשקל היא השמנה, גם אגירת נוזלים ובצקות הן תופעת לוואי של התרופה, ולכן יש חשיבות בפנייה אל הרופא המטפל ובחינת התאמת התרופה והמינון אליך. לאחר פניה לרופא המטפל, אם לא מדובר בבצקות, אמליץ לך לפנות לדיאטן.ית לבחינה משותפת של אורחות חייך ותזונתך, ולבנות תוכנית שתתאים לך ותעזור לך לשמור על משקל תקין. בהצלחה, אילנית סנאנס, דיאטנית קלינית וספורט.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה