פעילות גופנית מתונה?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

21/12/2023 | 21:34 | מאת: מתן

שלום. אני בן 42 בריא פרט לפרופיל שומנים גבוה מתמשך (כולסטרול וטריגליצרידים). לא מטופל תרופתית. לא עושה פעילות גופנית סדירה. במסגרת עבודתי, אני כל הזמן "מתרוצץ" במשרד ממקומי למדפסת הלוך וחזור מרחק כולל של כ-30 מטר (15 מטר הלוך+15 מטר חזור בכל פעם). יוצא ביום שאני צועד הלוך חזור בערך 20 פעמים(ויותר) בקצב הליכה מהיר. אין עלייה מורגשת של דופק בעקבות הפעילות. האם הפעילות הזאת שתיארתי נחשבת כפעילות גופנית מתונה? יש בה תרומה לירידת/שמירת משקל?

מתן שלום, צר לי לאכזב אותך, התשובה היא לא. ברור שהפעילות אות תיארת עדיפה על ישיבה, אך תרומתה להורדת משקל שולית עד אפסית, יתרה מכך גם פעילות גופנית בתדירויות ועימות רבה יותר , אומנם תתרום יותר להורדת משקל אך ללא תכנית תזונה מסודרת לא תהיה ירידה משמעותית במשקל. נשאלת השאלה אז למה להתאמן? התשובה פשוטה ישנן תועלות בריאותיות רבות נוספות. בהצלחה אורח

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה