ספורט ועלייה חדה במשקל

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/10/2023 | 22:12 | מאת: גילה

היי, רציתי לשאול אני 163 ס"מ ושקלתי 48, מרגע שהתחלתי לכת לחדר כושר ולא בהכרח שיניתי את התזונה, נהייתה לי עלייה חדה במשקל ל 53 ק"ג. גם הגוף שלי נעשה קצת יותר מנופח כזה. האם זה אומר שהעיליתי מסת שומן או רק מסת שריר? אני רק אציין שמאוד מפריע לי המשקל זה, כי מבחינתי הוא מאוד גבוה ואני לא מרגישה איתו בנוח. ואם אני אפסיק לעשות כושר המשקל שלי יחזור להיות כמו שהוא היה? ספורט זה משמין? ועוד שאלה אחרונה: אני עושה כל יום חוץ משבת כושר כשעה וחצי כל יום, זה יותר מידי? המנוחה של שבת מספיקה לשרירים לנוח? בכללי זה מסוכן לעשות ספורט יותר מידי? האם אני חייבת להגדיל יותר את תפריט התזונה שלי (כ 1000 קלוריות), אם אני אגדיל אותו יותר אני גם אשמין יותר? תודה.

גילה שלום, אין מספיק נתונים על תכנית האימון שלך. פרטי יותר (איזה כושר? אימוני כוח? לב ריאה? כמה פעמים מכל אחד...), פרטי ואשמח לחזור אליך. בגדול חשוב להבין שמשקל אינו מראה לך אם את שמנה או רזה, אלא, אם את כבדה או קלה. לא ניתן לדעת אם העלייה היא כתוצאה ממסת שריר או שומן. מתיאורך, בהנחה שהנתון מדויק (1000 קלוריות) יש לשער שעלית במסת שריר, אבל זה ניחוש וללא בדיקה מגויקת של % השומן לא ניתן לדעת. ממליץ להתייעץ עם מאמנ/ת כושר באזור מגורייך לבניית תכנית אימון מסודרת המותאמת למטרותייך. בהצלחה אורי

05/10/2023 | 13:44 | מאת: גילה

היי, תודה על המענה. אני עושה אימונים עם משקולות (10 ק"ג בידיים ו 39 ברגליים) בנוסף אני עושה גם ריצות בתוך האימון. (שעה ריצות וחצי שעה אימוני כח), בשיקלול אני שורפת כ850 קלוריות באימון אחד

גילה שלום, ממליץ להתחיל בייעוץ עם תזונאי/ת ספורט. אימוני כוח ( אין פרוט לתכנית..) בהחלט מומלצים. ממליץ, במידה ואפשר, לפצל הימים בין אימון הכוח והריצות. אבל עפי שציינתי התחלי בתזונה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה