מספר ימי מנוחה בשבוע

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

02/09/2023 | 13:17 | מאת: עוזי

שלום רב אני מתאמן באופן ביתי עם ציוד כושר (מולטי טריינר, משקולות חופשיות) שמתי לב שלמשל בתוכניות AB מקפידים לתת לפחות 2 ימי מנוחה בשבוע בהם לא מתאמנים על אף קבוצת שריר. למשל ראשון, שני :BA שלישי: מנוחה רביעי, חמישי: BA שישי, שבת: מנוחה השאלה שלי: האם באמת יש איזושהי תועלת ב-2 ימי מנוחה? זה עוזר לפיתוח השריר? כי אני הבנתי ששריר זקוק ל48 שעות מנוחה. כלומר יום כן יום לא אמור להספיק

02/09/2023 | 13:18 | מאת: עוזי

כשרשמתי 2 ימי מנוחה, התכוונתי לשישי, שבת לא לשלישי שבו יש הגיון שאני מבין.

עוזי שלום, אכן במרבית המקרים מנוחה של 48 שעות תספק, תלוי כמובן בעצימות / נפח האימון. ( לעתים עושים גם יותר מ 48 שעות מנוחה). לשאלתך, כן אפשר גם יום כן יום לא מותנה בנ"ל. חשוב להבין שבסופו של יום מנסים להתאים את תכנית האימון למטרות / מגבלות ( כגון לוחות זמנים..) של המתאמן. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה