האם חייב לעלות צריכת קלוריות?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/08/2023 | 12:10 | מאת: יואב

שלום, אני מתאמן אימוני התנגדות ארבע פעמים בשבוע במטרה לעלות מסת שריר. האם למטרת פיתוח מסת שריר צריך גם לעלות את כמות האוכל שאני אוכל במהלך היום? אני פשוט אוכל לפי רמת התאבון שלי, לא מרגיש שבא לי לדחוף לעצמי עוד אוכל מעבר לתאבון. האם אני לא אפתח מסת שריר אם לא אעלה את כמות האוכל שלי? תודה.

יואב שלום, בכדי להעלות מסת שריר יש להתייחס ל 3 פרמטרים: 1. גירוי השריר ( אימון הכוח) 2. מנוחה מספקת לשריר ( לרוב 48 שעות) 3. תזונה בהתייחסות נכונה לכמות חלבון וכמות קלורית. שילוב נכון בין השלושה יאפשר העלאת מסה בצורה יעילה. לשאלתך - אם אחד מהפרמטרים הנ"ל אינו אופטימלי ( לרמת המתאמן) העלאת המסה תהיה פחות אופטימלית. זה לא שלא תהיה עלייה במסה אבל פחותה וההתקדמות תואט או תיעצר. ממליץ להתייעץ עם תזונאי/ת ספורט. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה