מתי השלב שמתחזקים בו?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/08/2023 | 18:17 | מאת: יעלי

אני עושה ספורט כבר שנה וחצי (פילאטיס וזומבה). 4 שעות בשבוע סך הכל. ואני לא מרגישה שהגוף שלי מתחזק.. כל הגוף שלי חלש וכבד..אני לא רואה שיפור בתרגילים שאני עושה כל שבוע וזה די מתסכל. אני אוסיף שאני בהשמנת יתר (bmi 31) ואני לא ירדתי או יורדת במשקל (זה בכלל שאני אוהבת לאכול..לא מאשימה את הספורט בזה). אז מתי מגיע השלב המעודד שהגוף מרגיש חזק רואים תוצאות (לאו דווקא במשקל)? תודות

יעל שלום, כפי שציינת הפרמטר המשמעותי להורדת משקל הוא גרעון קלורי - ובכדי ליצור גרעון קלורי התזונה היא המפתח לכך. לגבי תחושת החולשה - קשה לענות על תחושות, אבל חשוב להבין שבכדי להתחזק ולשפר מסת שריר ( המשפיע על התחזקות) יש צורך באימוני משקולות המאפשרים הגעה לאזור הכשל באימון. לפילאטיס יתרונות רבים אך לא בפרמטר זה של שיפור מסת השריר. ממליץ לשלב אימוני כוח בתוכנית האימונים שלך. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה