לחץ על העצב האולנרי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

13/07/2023 | 00:02 | מאת: אורי

שלום בן 48, בריא. לאחרונה אני סובל מהירדמות או כאב ועקצוצים בזרת ביד ימין בעיקר (אבל מרגיש לפעמים גם משהו בכף היד או עקצוצים קלים באצבעות נוספות) אני שם לב שזה קורה בזמן כיפוף המרפק כשאני במיטה או כשאני מתעסק במחשב. רופא כף יד הפנה אותי לבצע בדיקת EMG. התורים מאוד מאוד מאוחרים. אציין שמלפני חודשיים התחלתי להשתמש במשקולות ידיים ואני מתאמן בבית. כפיפות מרפק, לחיצות חזה, לחיצות כתפיים. אני חושש שאולי יש קשר בין הדברים ומשהו נפגע או לוחץ על העצב. 1. האם שימוש במשקולות יכול לפגוע בעצב האולנרי? 2. האם שימוש במשקולות יד יכול לפגוע גם בעצב והתעלה בשורש כף היד? 3. האם עלי להפסיק להשתמש בזה לאור המצב? א"כ לכמה זמן? 4. הפעילות חשובה לי, אם אין ברירה אפסיק אותה, . אך אם יש תרגילים מסוימים שהם גרמו לזה, ויש תרגילים שלא קשורים, אשמח לדעת מה כן מתאים ומה לא מתאים. (אני לא מצפה להדרכה פרטנית, אלא בגדול להבין מה האופציות שעומדות בפניי אם בכלל). תודה רבה

אורי שלום, לא בהתמחותי. ממליץ שתתייעץ גם עם פיזיותרפיסט. מה היתה ההמלצה של האורתופד לגבי אימונים? במרבית המקרים אין קשר בין פגיעה בעצב ( ועדיין לא בטוח שזה המקרה) לבין פעילות גופנית כולל אימוני כוח. לגבי אם להפסיק או לא - לא ניתן לענות על כך, תצטרך לבדוק בעצמך ולראות. הפחת משקלים ונסה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה