אכילה כל 3-4 שעות.. הכרחי?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/06/2023 | 17:59 | מאת: שרון

שלום אני רואה בהרבה תוכניות של עלייה במסה את הצורך לאכול כל 3-4 שעות.. על מנת שהשריר לא יתפרק. רציתי לדעת אם יש אמת בדברים האלה.. אם אני אוכל בסיכומו של יום את סך הקלוריות הרצוי ואת כמות הפחמימות/חלבונים/שומן הרצויים לי ולאימונים שלי.. האם זה משנה כל כמה זמן אני אוכל אותם (חוץ מהצורך לאכול לפני ואחרי אימון, שזה ידוע ומובן לי). כלומר- אם אסיים לאכול בשבע בערב.. ולא אוכל עד למחרת בבוקר לאחר 12 שעות.. זה אומר שהשגוף שלי יפרק את השריר? תודה

שרון שלום, אינני תזונאי . ממליץ להתייעץ עם תזונאי ספורט. דעתי. - איני רואה בעיה בפיזור ארוחות מעבר ל 3/4 שעות. יחד עם זאת ההיגיון בפיזור הארוחות, בין היתר, יושב על כך שיכולת הגוף לסנטז למשל חלבון בארוחה אחת גדולה מוגבל לכמות מסוימת ( עדיין לא ברור לגמרי מהי כמות החלבון בה בגוף יכול לסנטז חלבון בארוחה אחת כנראה באזור של 30/35 גרם לארוחה) . לשאלתך לגבי 12 שעות הפסקה- כנאמר אפשרי כל עוד הפיזור ב 12 שעות האוכל סביר. כל זאת מבלי לדעת מהי מטרתך . בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה