כושר גופני ירוד מאוד

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/04/2023 | 11:52 | מאת: יוני

שלום אורי אני מזה כעשור חי באורך חיים מאוד לא בריא.. סובל מדכאון וחרדות ונוטל תרופות ומאז אני מזניח את הגוף שלי, אוכל המון גאנק מעשן הרבה סיגריות, עובד רק על מחשב בקושי קם מהכיסא. עליתי בעשור האחרון קרוב ל 25 קילו. כל פעולה בסיסית של אפילו הרמת צעצועים של הילדים אני מתנשף והדופק עולה, כאילו חזרתי מריצה. התחלתי מזה שלושה שבועות להתחיל לאכול בריא, סלטים, הורדתי פחמימות וסוכרים. ואני מאוד רוצה לחזור לכושר אבל מפחד לעשות נזק או להתמוטט. מה הדרך הכי נכונה להתחיל תהליך כזה?צריך איש מקצוע שילווה? הכושר ירוד ברמה מאוד קיצונית אני לא מגזים לצערי. אשמח לתגובתך תודה מראש

יוני שלום, ראשית ברכות על ההחלטה. לשאלתך - ממליץ לעשות זאת עם איש מקצוע. לגבי כיצד להתחיל - חשוב להבין שרמת כושר ירודה אינה מגבלה, זו בסה"כ נקודת פתיחה שיש להתייחס אליה. אז איך לעשות זאת? בהדרגה ... ממליץ להתחיל בפעילות אירובית כגון הליכה, 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא, למשך של כ 20 דקות, אם משך זה מעייף אותך הפחת אותו ל 15, מה שחשוב זו ההתמדה. בלינק המצורף תמצא מידע בנושא , במידה ויהיו לך עוד שאלות אתה הרגש חופשי. http://www.fitnessinbalance.co.il/html5/?_id=10859&did=11087&G=10646&SM=10859 בהצלחה אורי

17/04/2023 | 00:24 | מאת: יוני

אורי תודה רבה על התשובה! בהחלט אקרא את המאמר.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה