streching חשיבות והמלצות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

20/12/2022 | 19:05 | מאת: גליה

1.מה החשיבות של Streching ? 2. כמה דקות מומלץ לעשות והאם יש עדיפות לשעה ביום? 3. לעשות לפני או אחרי אופניים/משקולות או בכלל פזורות ביום לפי חשק?

גליה שלום, 1. Stretching משמעו מתיחות. מטרת המתיחות הינה לשמר / לשפר את מרכיב הגמישות שהוא אחד ממרכיבי הכושר הגופני. עד כמה חשוב ? בהמשך. 2. 3. תלוי בסוג האימון אותם את עושה. אחלק התשובה לשתיים: א. שלב החימום - בשלב זה מומלץ לבצע מתיחות דינמיות ופחות סטטיות. בשלב ההרפיה - לאחר האימון מומלץ מתיחות סטטיות. ולגבי חשיבות הגמישות- ראשית חשוב להבין שתשובתי תהיה כללית ולא בהתייחסות אינדיבידואלית. חשיבות מרכיב הגמישות, לדעתי במקום 3 או 4 בהשוואה לשאר מרכיבי הכושר ( לב ריאה/ כוח וחוזק/ זריזות ומהירות...) . למה? מחקרים מראים שאימוני כוח משפרים גם את מרכיב הגמישות ולכן בתיעדוף הזמן של המתאמן נראה לי שעדיף להשקיע את הזמן באימוני הכוח המשפרים גם גמישות. אין זה אומר שאין צורך לבצע תרגילי מתיחות, ובתשובה לשאלתך כמה? לדעתי ניתן להסתפק לאחר אימון אירובי או כוח לבצע מספר תרגילי מתיחות סטטיים לשהות במנח למשך של כ 30 עד 60 שניות. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה