דופק נמוך בזמן ביצוע פעילות גופנית. מה זה אומר?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

27/08/2022 | 11:38 | מאת: מוש

אתמול עשיתי אימון שלם בחדר כושר (בדרך כלל עושה את האירובי בחוץ). אחרי 20 ק"מ על אופני כושר, תוך כדי דיווש, מדדתי את הדופק בעזרת המדד על הכידון, והוא הראה לי דופק בין 95 ל-100 וכאילו אני בטווח הצהוב (יש שלושה צבעים: אדם לגבוה, ירוק לטוב וצהוב לנמוך, ואני בת 35). האם זה בסדר? אם לא, מה זה יכול לגרום או לחלופין, ממה זה נגרם? האימון האירובי היה לי די קל. עיקר המאמץ הוא אחר כך, כשאני עובדת יותר על השרירים. אולי עדיף לבדוק דופק מיד לאחר הפעילות האנארובית?

מוש שלום, דופק הוא אחד המדדים למאמץ האימון האירובי. דופק עולה גם באימוני כוח אך זו אינה פעילות אירובית אלא תגובת המערכת למאמץ. לשאלתך - 1. בהנחה שמד הדופק מדויק ( ויש סטיות) אז 2..על פי עדותך "היה לי די קל" כלומר הגיוני שאימון בעצימות נמוכה = דופק נמוך. 3. אירובי בחוץ יצריך מאמץ רב יותר רק מההיבט של צינון הגוף ( בהשוואה לח"כ מקורר) ועוד .. ( לא ציינת מהו האימון בחוץ. .ריצה /הליכה/ רכיבה). בלינק המצורף תמצאי מאמר המפרט יותר בנושא http://www.fitnessinbalance.co.il/html5/arcLookup.taf?_function=details&_ID=17138&did=11087&G=12708&SM=10648 בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה