כאבי שרירים בשעת ריצה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

19/04/2022 | 10:19 | מאת: אריה

אורי לאוגומר, שלום ותודה על תגובתך. אני בן 70+ורץ עשרות שנים 3 פעמים בשבוע, בימים אחרים אני מתאמן על מכשיר אירובי. לפני כחודשיים,כנראה בעקבות אנטיביוטיקה, התחילו, פתאומית, כאבי שרירים בשוקי הרגליים בשעת ריצה. דבר שמעולם לא קרה לי. בפעם הראשונה המשכתי לרוץ בתקווה שזה יעבור, אך נאלצתי לחזור ברגל. אחרי שבועיים שוב ניסיתי לרוץ - הקילומר הראשון הלך מצויין והפעם לא המשכתי כשהכאבים שוב הופיעו - הפעם ברגל אחת בלבד - וחזרתי ברגל. כשאני לא בריצה אין כאבים. גם על המכשיר אין כאבים. כרגע אני לא רץ.וחבל לי. מה דעתך, מה עלי לעשות? כמה זמן להימנע מריצה? תודה אריה

אריה שלום, אכן קשה לדעת מה גורם לכאבים אלו, לעתים תרופות שונות יכולות לגרום לכאבי שרירים, ממליץ לבדוק גם עם רופא המשפחה. מה לעשות? ממליץ לבצע את מרחקי הריצה שעשית, באינטרוולים - שילוב של ריצה קלה והליכה . אני משער שהכאבים יפחתו ואז תוכל לחזור לריצה מלאה. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה