הרזיה וקטונים בשתן, יש קשר?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/11/2021 | 12:53 | מאת: הילה

אם הבנתי נכון- כאשר יש בשתן גופי קטון זה אומר שהגוף משתמש בפירוק שומן לצורכי אנרגיה. אם הפחתתי בכמות המזון היומית ואני עושה ספורט באופן קבוע אבל אין לי קטונים בבדיקת שתן- זה אומר משהו על הליך ירידה במשקל? תודה רבה

הילה שלום, לא בהתמחותי. ממליץ להתייעץ עם רופא משפחה. בהצלחה אורי

הי הילה, אין בהכרח קשר בין שני המשפטים בשאלה שלך. עובדת שימוש בגופי קטו לצרכי אנרגיה לא בהכרח קשורה להפחתת כמות המזון, לספורט או לירידה במשקל. מצב בו מאזן הקלורי הוא שלילי, קרי את צורכת פחות אנרגיה ממה שגופך צורך, תביא לירידה במשקל, בין אם סוג הדלק בו הגוף משתמש הוא פחמימה או שומן. המשך שבוע נפלא, אילנית סנאנס דיאטנית קלינית וספורט.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה