רדיקלים חופשיים באפיה בתנור?

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

17/11/2021 | 08:33 | מאת: חיים

אפיתי פשטידה בתנור ולרוב זה היה על בין 180-190 מעלות כאשר אני משתמש בשמן זית בלבד ול5 דקות היתה לי באפיה בריחת מעלות לסביבות 210-15 מעלות האם במצב כזה הרדיקלים החופשיים יטמעו או יווצרו במזון שלי? דרך אגב אין בפשטידה חלקים שרופים כי מה שנחרך הסרתי

חיים שלום, לא בהתמחותי. ממליץ לשאול בלינק המצורף. https://www.doctors.co.il/forum-1282/#message-51237 בהצלחה אורי

הי, בגדול, חימום של השמן באופן שתיארת יכול ליצור רדיקלים חופשיים. קחי בחשבון שאין לנו יכולת להמנע מהיווצרותם לחלוטין כאשר אנחנו מחממים שמנים, בנוסף, חשיפה לרדיקלים חופשיים יכולה להיות גם ממקורות אחרים. הגוף יודע לנטרל רדיקלים חופשיים (כמובן חשובה מידת החשיפה) וגם צריכת ירקות ופירות שעשירים באנטיאוקסידנטים חשובה להתמודדות איתם. בריאות טובה, אילנית סנאנס דיאטנית קלינית וספורט.

18/11/2021 | 09:31 | מאת: חיים

זה היה כ4-5 דקות אולי פחות אולי יותר אז יש סיכוי שב200-210 מעלות זה מספיק משמעותי שהרדיקלים החופשיים יווצרו?

כן.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה