רעב מוגבר בזמן האחרון

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

10/11/2021 | 10:46 | מאת: רותם

בדרך כלל, אני קמה בבוקר בתחושת שובע יחסית ואוכלת משהו קטן אחרי בערך שעתיים-שלוש (אחרי אימון של כשעה הליכה מהירה בחוץ, קצת בטן ומשקולות קטנות). שמתי לב שבשבוע האחרון אני קמה רעבה, גם אם אכלתי מספיק בערב שלפני. המשתנה העיקרי שאני יכולה לחשוב עליו הוא השינוי במזג האוויר (גרה באזור של אקלים ממוזג, בבקרים בסביבות ה-0 מעלות, פלוס מינוס). חוץ מזה, יש גם לחץ בלימודים. מה דעתך? הגיוני שהגוף שלי רוצה יותר אוכל רק כי בחוץ קר? את מרבית שעות ההיום אני מבלה באזורים מחוממים. אם לא, מה עוד יכול להיות? האם בתקופה כזו עדיף לעשות כושר בבית כדי להמנע מרעב מוגבר? יש לי אופני כושר לימים קרים במיוחד, אבל אולי עדיף להשתמש בהם כבר עכשיו כדי להיות פחות רעבה? תודה

רותם שלום, לא בהתמחותי. התופעה של רעב וקור אכן מוכרת, ואכן גם לחץ יכול להשפיע. לגבי קור - אכן כשקר בהחלט יש מצב שהגוף "ירצה" להתחמם ובכדי לעשות זאת, הוא זקוק ליותר אנרגיה (קלוריות), וכדי לקבל אותן הוא שולח תשדורות של רעב, כדי שנאכל יותר והאנרגיה הדרושה תסופק לו. מדובר במנגנון הישרדות אבולוציוני , שכיום פחות צריף אותו. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה