לא רגילה לעשות הליכות

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

03/09/2021 | 10:53 | מאת: רינת

אני חולת סוכרת יש לי כולסטרול גבוהה עשיתי בדיקת דם והיה כתוב חוסר בפעילות גופנית. הבעיה שאני מרגישה שאין לי כוח לעשות פעילות גופנית אני לא רגילה ואני רוצה להתרגל מה עושים במצב כזה כדי לעשות הליכות בכל זאת גם עם אין חשק? כמה הליכות אני צריכה לעשות בשבוע? כמה שעות? אשמח למענה חג שמח

03/09/2021 | 14:04 | מאת: רמי

אם את לא נהנית מהליכות, אין סיבה שתלכי. את יכולה לעשות כל סוג אחר של ספורט. פשוט נסי עד שתמצאי מה שמתאים לך, מהנה לך ושתוכלי להתמיד בו. ברגע שתמצאי את הספורט הזה, תראי שאת קמה בבוקר בציפייה להתחיל כבר באימון. נסי אופניים, כדורסל, כדורגל, הוקי, פילאטיס, גלישה, קיר טיפוס, רכיבה על סוסים. באמת יש כל כך הרבה סגנונות, שבטוח תמצאי משהו שמתאים לך. ספורט זה כיף ואין סיבה להפוך תחביב לעונש או מטלה מעיקה.

רינת שלום, מניח שבתוצאות הבדיקות לא היה כתוב "חוסר פעילות גופנית" אלא מספרים. אחת ההמלצות, כאשר יש סוכרת וכולסטרול גבוה היא אכן פעילות גופנית אבל לא פחות חשוב זו תכנית תזונה, רצוי שתבנה ע"י תזונאי מוסמך /קליני. לגבי הפעילות הגופנית - אכן כפי שצוין חשוב למצוא את הפעילות אליה את מתחברת יותר, עם זאת להליכה יתרונות רבים בעיקר בגלל נגישותה - יוצאים החוצה והולכים. ממליץ שתתחילי בהליכות של כ 3 פעמים בשבוע יום כן יום לא. בשבועות הראשונים התחילי מעט כ 20 דקות כל פעם לאחר כ 4 שבועות העלי את משך ההליכה ל כ 30 דקות. יש לשער שלאחר כ 4 שבועות - בהנחה שתתמידי יהיה לך יותר "כוח" וחשק לעשות זאת ( אומנם זה לא ביטח אבל אפשרי). עדכני בהמשך ונמשיך משם. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה