פעילות גופנית לטיפול בטרום סוכרת

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/08/2021 | 03:47 | מאת: יהודה

שלום אני בן 47 ובבדיקות הדם נמצא שאני סובל מטרום סוכרת והומלץ לי לעסוק בפעילות גופנית .ניסיתי 2 סוגי פעילויות 1 במכון כשר הכולל מכשירי ריצה אופני כושר משקלות וכדומה.2 חוג התעמלות .אני יותר אוהב את חוג ההתעמלות שכן במכון הכושר הרגשתי שזה מאמץ מדי קשה לי .מצד שני יש לי הרגשה שדווקא את זה אני צריך שהדופק יעלה ושאתאמץ . ושאלתי מה אתה ממליץ לי לעשות ?ואם אכן מומלץ מכון כושר איך אדע מהו המאמץ שעלי להגיע. בתודה מראש על תשובתך יהודה

יהודה שלום, אחלק תשובתי ל 3. 1. בהתייחסות להיבט הפיזיולוגי. 2. בהתייחס להעדפה ( חדר כושר מול חוג) 3. תזונה. 1. אין ספק שהיתרון לחדר כושר הוא רב יותר, מהסיבה הפשוטה שאתה יכול לאזן בין שני הפרמטרים החשובים לסוכרת : אימוני כוח ואמוני לב ריאה ( אירובי). העובדה שחדר הכושר היה לך קשה יותר אינה מעידה על חסרונו אלא על כך שהתכנית שעשית אינה תואמת את רמת כושרך הנוכחי . זאת מומלץ לתקן. בלינק המצורף תמצא מידע בנושא של התאמת הפעילות האירובית לרמתך. ברור שיש סוג של ניסוי וטעייה. http://www.fitnessinbalance.co.il/html5/?_id=10859&did=11087&G=10646&SM=10859 עיין בלינק ובמידה ויהיו לך שאלות אשמח לחזור אליך. בנוסף חשוב להבין שאימוני הכוח לא פחות חשובים ויש לשלבם בתכנית האימון. ממליץ שתתייעץ עם מאמן בחדר הכושר. 2. לגבי החוג - יכולת חוג לשפר את הפרמטרים שציינתי פחותה יותר, יחד עם זאת אם אינך "מתחבר" לחדר הכושר וודאי שחוג יהיה עדיף על כלום. 3. נכון "שהנוסחה" המנצחת היא שילוב של פעילות גופנית ותכנית תזונה אבל!!!יש לזכור שהתזונה היא המפתח לפתרון בעייתך. שווה לבדוק גם את התכנית של Day 2 המיועדת ספציפית לטרום סוכרתיים . בהצלחה אורי

30/08/2021 | 23:34 | מאת: יהודה

תודה רבה על תשובתך הברורה, המקצועית, והמפורטת.

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה