כמה שאלות בנושא כושר ותזונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

18/08/2021 | 22:11 | מאת: אדם

שלום, יש לי כמה שאלות: א. אני בגיל 21 כמה מה המקסימום דופק שאמור להיות לי בפעילות גופנית? ב. איך נתן לתת כמה מהגוף שלי הוא שומן וכמה לא? ג. התרגיל של בטן סטטית כיצד אתה ממליץ לעשות, באיזה תדירות? כמה פעמים? ועל איזה שרירים זה עובד? ד. איזה תרגילים היית ממליץ לעשות בכדי ליישר את הגב(יש לי קיפוזיס)? ולהוריד את הבטן. סליחה על האריכות וכמות השאלות ותודה מראש אודה לעזרתך

אדם שלום, א. הנוסחה היא 220 פחות גילך (21) כלומר 199 יהיה הדופק המרבי שלך. ממספר זה אתה "גוזר" את דופק האימון . חשוב להבין שיכולה להיות סטייה של כ 30% בין אנשים שונים. בלינק המצורף ישנו הסבר http://www.fitnessinbalance.co.il/html5/ARCLookup.taf?_function=details&_ID=17138&did=11087&G=12708&SM=10648 ב. בבדיקה של % שומן . מרבית הבדיקות המקובלות לא מדויקות למעט בדיקה במכשיר כגון דקסה ועוד מספר ... ג. עובד על שרירי הבטן באופן כללי.. בתדירות כמו שאר השרירים. כמה זמן ? תלוי ביכולת. ד. בהנחה שהקיפוזיס אובחן ע"י בעל מקצוע ( פיזיוטרפיסט / אורטופד /..) כולל - האם מדובר בקיפוזיס מבני או תנועתי אזי ממליץ להמשיך בכיוון זה , כלומר להתייעץ עם הגורמים הנ"ל. במידה ולא אובחן מקצועית - אז לעשות זאת. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה