האם זה מצב שהוא תקין

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

16/08/2021 | 22:46 | מאת: תודה מאסטר

שלום מאסטר אני בן 23 ואני בריא הגיוני שבאימוני כוח, כאשר אני מרים מאוד כבד (למשל לחיצת חזה 100kg , סקוואט מאמץ מקסימלי וכו) מייד לאחר סיום הלחיצה אני חש מעט סחרור. קצת כמו קלות ראש כזאת זה מופיע ל5-10 שניות והולך זה קורה כמעט תמיד אם לא ב100% מהפעמים בהרמות הממש כבדות

שלום, התופעה אכן קיימת. 1.ממליץ לבדוק את צורת הנשימה שלך בזמן ביצוע התרגילים . 2.ממליץ לשים לב האם זה קורה מיד בסט הראשון הכבד או אחרי מספר סטים 3. האם יש תרגילים אחרים בהם התופעה אינה מתרחשת ( גם בהרמת משקלים כבדים). פרט ואשמח לחזור אליך. בנוסף לצורת הנשימה, יכולות להיות סיבות נוספות כגון: לחץ דם נמוך, שינויים בלחץ דם בזמן ביצוע התרגילים, חסר גלוקוז ועוד. בהצלחה אורי

17/08/2021 | 18:46 | מאת: המשך

זה קורה בכול הסטים *הכבדים* (80% - 100% מאמץ) . אם כי הייתי אומר שבסטים הכבדים הראשונים זה קצת יותר מורגש לגבי הנשימה לוקח אוויר בירידה (למשל שהמוט יורד לי לחזה, או שהסקוואט אני יורד כלפי מטה) ומוציא אוויר במאמץ יעני כשאני דוחק את המוט אם כי שמתי לב שלעיתים שאני מרים ממש כבד, אז לפעמים אני קצת נתקע עם הנשימה זאת אומרת נניח המוט על החזה שלי בחזרה האחרונה ואז אני דוחק אותו כלפי מעלה אז אני קצת שומר את האוויר יותר מידי , זה פידבק שקיבלתי מהצד שאני טיפה שומר את האוויר ופניי מאדימות ייתכן שזה הגורם?

שלום, אכן בגדול אנו אמורים להוציא אוויר במאמץ , יחד עם זאת חשוב לדעת לתזמן את ההוצאה , עצירת הנשימה / "נתקע" לא בהכרח בעייתי בתנאי שזה נעשה בתזמונים נכונים . ממליץ להתייעץ עם מאמן מנוסה שיראה לך טכניקת נשימה. ממליץ לבדוק גם נושא של תזונה לפני אימון. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה