שחיייה ריצה אולימפיאדה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

30/07/2021 | 16:17 | מאת: איתי

למה בריצה למרחקים קצרים בינונים וארוכים תמיד זוכים גברים או נשים ממוצא אפריקני ? למה בשיחה תמיד זוכים גברים או נשים ממוצא אירופאי או אמריקאי ?

איתי שלום, נושא מורכב. התשובה נמצאת בסוג של תמהיל המכיל, שונות פיזיולוגית, תרבות, מסורת, " רעב" (כלכלי), "רעב" להצלחה..... בהצלחה אורי

31/07/2021 | 21:43 | מאת: סתם גולש

בקשר לשחיה, השאלה שלך לא נכונה. אם תסתכל בטבלת השחיינים הטובים ביותר, תראה פיזור בין כל מדינות העולם, כולל אפריקה, דרום אמריקה' אסיה ומדינות ערב. בקשר לריצה, נעשו על זה הרבה מחקרים, ונראה שהתשובה היא במבנה גוף שונה שמתבטא בגפיים ארוכות יותר אצל בעלי גוון עור שחור, וטורסו ארוך יותר אצל בעלי גוון עור בהיר. ההבדלים ממש מינוריים, אבל מספיקים כדי להכריע בין מנצח אולימפי לכזה שלא ינצח.

שלום, זה מעט מורכב יותר. בוודאי שיש שונות גנטית ( גם בין אלו בעלי גוון עור שחור) ואכן נעשו מחקרים בנושא ועם זאת קשה לשים את האצבע על השוני הגנטי בלבד מה גם שחלק מאותם יתרונות גנטיים אינם נחלתם הבלעדית של שחומי העור, ונמצאים גם בקרב לבני העור. התשובה היא כנראה מורכבת יותר וכוללת גם השקעת המדינה בתחום ( ג'מייקה למשל) , תרבותית - כולם רוצים להיות יוסין בולט בג'מייקה . מרדונה / רונאלדו/ בדרום אמריקה .... וכמובן כמה "רעב" וכוונתי לרעב לצאת מהמצב הכלכלי / חברתי בו נמצאים חלק מהאתלטים האפריקאים . שורה סופית מדובר בשילוב פיזיולוגי ומנטלי ( ולדעתי לאפריקאים / ג' מייקים יש יתרון כזה) כך או כך מהנה לראות את המשחקים

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה