יציאה לתהליך כושר וענייני תזונה

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

06/07/2021 | 11:23 | מאת: יניב

היי, בחור צעיר גובה 185 ומשקל 67 התחלתי אימונים במכון במטרה לעשות שינוי ולראות תוצאות המאמן הבהיר לי שבנוסף לאימונים אינטנסיביים של 3 פעמים בשבוע לפחות אני צריך לצרוך 140 גרם חלבון ביום, בין היתר על ידי הוספת מעדני go pro וחטיפי חלבון. רציתי לשאול : 1. האם באמת נכון הדבר שאני צריך להגיע למספר הזה - 140 2. האם המעדנים וחטיפי החלבון הם דרך טובה לכך ומה מומלץ ומה צריך להיזהר 3. כמה חשוב נושא הפחמימות בסיפור, לצד החלבונים תודה רבה :- )

יניב שלום, מספר הערות: 1.לא ציינת מתי התחלת - אבל בגדול מתחילים - לא מתחילים בעצימות אינטנסיבית אלא מדורגת. 2. לגבי תזונה - מאמן אינו תזונאי. ובהנחה שהמאמן שלך אכן לא תזונאי אסור לו לייעץ לך בתזונה . ממליץ להתייעץ עם תזונאי ספורט.. 3. בשלב זה ( מתחיל) וגם בשלב מאוחר יותר אני בספק שאתה צריך 2.1 גרם חלבון לק"ג משקל גוף. לא שלא עושים זאת אבל בוודאי שלא בשלב זה.( גם אני אינני תזונאי ויש להתייחס לדברי בהתאם) 4. גם אם אינו תזונאי אני מניח שהוא בנה לך תוכנית תזונה המשלבת גם את כמות הפחמימות?? לשאלותיך שנותרו ללא מענה: תוספי חלבון מוסיפים רק לאחר שמיצינו את החלבון מתזונתך "הנורמלית". לרוב עדיף להשתמש בתוספי חלבון "נטו" ולא חטיפים. חוזר וממליץ להתייעץ עם תזונאי ספורט. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה