תזונה נכונה כיצד ???

דיון מתוך פורום  אימון, כושר גופני ותזונה

04/07/2021 | 22:22 | מאת: אייל

שלום לכולם!! אני חדש פה וארצה התיחסות בן 44 עם רקע נפשי .. מטופל בתרופות . מאז תחילת לקיחת כדור בשם לפונקס החל לי עצירויות ועם השנים זה נעשה יותר ויותר כרוני . גם עם השנים התמלאתי בתרופות אני אקצר ואגיע לנקודה בה עליה נשים דגש . עברתי מספר דיאטניות בשביל לשפר ולהיטב עם המצב אך ללא שינוי משמעותי .כמו"כ ניסיתי כל מיני תרופות בעיקר טבעיות כמו סופר לס . ביצעתי בדיקה אנדסקופית ללא ממצא פתולוגי .ושם נאמר לי שאסור לי להשתמש עם התכשיר הנל כי זה יכול לעשות נזקים חמורים יותר . אז ייתכן שהבעיות במעיים שלי שזה נובע מריבוי התרופות . ממש לפני מספר ימים נחשפתי לדר שעובד עם אדם שמבין בעצירות שאמר לי שאתן לו את הבדיקות דם שלי ואכן הוא עבר עליהם וראה שייש לי ערכים כמו ברזל וכ"ו מאוד מאוד נמוכים .. והמליץ לי על הכוונה בתזונה נכונה ע"פ שיטת הרמב"ם ובנוסף ויטמינים לחיזוק ושיפור יכולות תיפקוד הגוף . אשמח לקבל טיפים ותגובות בעניין ומקווה שהבנתם את מצבי תודה וליה טוב אייל

אייל שלום, ראשית חשוב להדגיש כי אינני רופא ולא תזונאי. לשאלתך - לגבי עצירויות אזי לדעתי עליך להתמקד בגורמים רפואיים בלאבחן את הבעיה - למשל שלא מדובר באנמיה, בהפרעה בתפקוד בלוטת התריס, בהפרעה ברמות המלחים, מרמת סוכר לא תקינה או מדלקות.... לדעתי עליך להמשיך עם גורם רפואי וגם תזונאי , אין יתרון לשיטה זו או אחרת אלא לידע האדם המטפל. בהצלחה אורי

מנהלי פורום אימון, כושר גופני ותזונה